Ο WRO Hellas διοργανώνει δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες: τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Οκτώβριος – Μάρτιος) και την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ (Μάρτιος – Ιούλιος). Με όχημα τους διαγωνισμούς, επιδιώκει την εισαγωγή της μεθοδολογίας STEM στην εκπαίδευση, συστήνοντας στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα τον πυρήνα του STEM, την εκπαιδευτική ρομποτική. Οι διαγωνισμοί αξιοποιούνται ως κίνητρο για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, με σκοπό, τόσο την αύξηση του ενδιαφέροντος της σχολικής κοινότητας απέναντι στην εκπαιδευτική ρομποτική, όσο και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό των ελληνικών σχολείων μέσα από τον εφοδιασμό τους με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Μέχρι στιγμής, οι υποστηρικτές μας κι εμείς έχουμε κατορθώσει να εφοδιάσουμε περισσότερα από 1000 σχολεία με εξοπλισμό, καθώς και να καταρτίσουμε περισσότερους από 2000 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας μέσω δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Διαγωνισμοί

Οι διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής του WRO Hellas για το σχολικό έτος 2017-2018 τελούν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής - Διερευνητική Μάθηση

Η Μεσόγειος είναι μία διηπειρωτική θάλασσα, προέκταση του Ατλαντικού. Χωρίζει την Ευρώπη από την Αφρική, με τα σύνορα της να επεκτείνονται από την Ισπανία στην Τουρκία και από την άλλη πλευρά από το Μαρόκκο μέχρι τον Λίβανο.

Δεν αποκαλείται άδικα “εκκολαπτήριο του δυτικού πολιτισμού”, καθώς λόγω των πολιτισμικών ανταλλαγών που συνέβησαν εξαιτίας του εμπορίου, στα παράλια της αναπτύχθηκαν μερικοί από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς. Έτσι γνώρισαν μεγάλη άνθηση τόσο οι τέχνες, όσο και οι επιστήμες, όπως αυτή της αστρονομίας και των μαθηματικών.

Μέχρι και σήμερα, η Μεσόγειος παραμένει ένα αναπόσπαστο κομμάτι του παγκόσμιου εμποριου, της ναυτιλίας και φυσικά του τουρισμού. Γι αυτό και είναι επιτακτική η ανάγκη να βρούμε τρόπους να την προστατ{{page_url}}εύσουμε.

Δείτε περισσότερα εδώ

Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής - Διερευνητική Μάθηση

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Ο διαγωνισμός προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα και αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του Τελικού, τον Ιούνιο.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια. Δείτε περισσότερα στο http://www.wrohellas.gr

Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής - Διερευνητική Μάθηση

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) διοργανώνεται για 14η συνεχή φορά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE.

Ο παγκόσμιος Τελικός της φετινής Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™  θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 19 Νοεμβρίου 2022.