Δορυφόρος που «τρώει» διαστημικά σκουπίδια

Η «παγίδευση» διαστημικών σκουπιδιών σε τροχιά μέσω ενός κωνικού διχτυού και η καταστροφή τους στην ατμόσφαιρα βρίσκεται στο επίκεντρο του Clean Space One Project- το οποίο πρόσφατα πέρασε ένα σημαντικό ορόσημο.

Σύμφωνα με το Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, ο δορυφόρος «καθαριστής» (παρομοιάζεται με τον …PacMan), θα αναπτύσσει ένα τέτοιο δίχτυ για να «πιάσει» έναν μικρό δορυφόρο SwissCube τον οποίο και θα καταστρέψει στην ατμόσφαιρα.

Πρόκειται για μία από τις πλέον φιλόδοξες λύσεις στο πρόβλημα των διαστημικών απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι ο SwissCube βρίσκεται σε τροχιά πάνω από πέντε χρόνια και η κύρια πρόκληση ήταν να διασφαλιστεί ότι δεν θα εξελισσόταν σε άλλο ένα διαστημικό σκουπίδι.

Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργάστηκαν μηχανικοί από την eSpace, το Center for Space Engineering (EPFL), το Signal Processing 5 Laboratory (LTS 5) και συνεργάτες από την HES-SO- που εργάζονται στο Clean Space One εδώ και τρία χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο δορυφόρος- καθαριστής είναι μίας χρήσης, καθώς θα πέφτει στην ατμόσφαιρα και θα φλέγεται μαζί με το «θήραμα».

Το Clean Space One θεωρείται πως θα μπορεί να εκτοξευτεί το 2018, σε συνεργασία με την εταιρεία S3. Η ανάπτυξη των συστημάτων προσέγγισης και «σύλληψης/ εγκλωβισμού» έχει περάσει το στάδιο του πρωτοτύπου.

Το επόμενο στάδιο θα συνδυάζει τη σύνθεση της πρώτης έκδοσης των μοντέλων -που θα είναι ακριβέστερα από τα πρωτότυπα- και πιο εκτεταμένες δοκιμές.

(ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr)

Η λειτουργία του δορυφόρου μας θυμίζει τη δοκιμή του Διαγωνισμού της Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2014 για την πίστα του Γυμνασίου.

Διάφανη Ουράνια Σφαίρα

55,00 πλέον ΦΠΑ

Διάφανη Ουράνια Σφαίρα

Διάφανη Ουράνια Σφαίρα. Η Γη όπως είναι στο διάστημα. Οι μαθητές βλέπουν την Γη όπως οι αστροναύτες από το διάστημα. Μοναδικό μοντέλο κατανόησης της σχέσης της Γης και αστεριών, πλανητών, άλλων πλανητικών σωμάτων στο διάστημα. Επίσης βλέπουμε την κίνηση της Γης και κατανοούμε καλύτερα την ημέρα και την νύχτα, τις εποχές. Διάμετρος Σφαίρας 32cm

Learn More
800320
Μοντέλο Ήλιου από Φόαμ

26,90 πλέον ΦΠΑ

Μοντέλο Ήλιου από Φόαμ

Μοντέλο Ήλιου από Φόαμ. Παρουσιάζει τον Ήλιο σε τομή με όλες τις σφαίρες της οι οποίες είναι και αποσπώμενες. Από την φωτόσφαιρα μέχρι τον πυρήνα.

Learn More
869066
Μοντέλο Ηλιακού Συστήματος Ηλεκτροκίνητο ,

Δημιουργήστε το θαύμα του ηλιακού συστήματος σε οποιοδήποτε δωμάτιο με αυτό το μηχανοκίνητο μοντέλο. Οι μαθητές μπορούν να δουν τις λειτουργίες του ηλιακού συστήματος ή να δημιουργήσουν το δικό τους πλανητάριο!

Learn More
805287
Τηλεσκόπιο

109,00 πλέον ΦΠΑ

Τηλεσκόπιο

Τηλεσκόπιο Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Aperture: 114mm Focal Length: 900mm, f/8 Finderscope: 6×30 Total Height: 125cm Standard 1.25» Επιπλέον διαθέτει: Eyepiece SR4mm, H12.5mm, H20mm 2x barlow lens Metal tripod with slow motion control rod for easy vertical micro adjustment

Learn More
890114
Τηλεσκόπιο Γαλιλαίου

13,71 πλέον ΦΠΑ

Τηλεσκόπιο Γαλιλαίου , ,

Πιστό αντίγραφο του τηλεσκοπίου “Galileo” Πεπιεσμένο χαρτί και δύο φακοί συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη εύκολη κατασκευή . Το τηλεσκόπιο ανοίγει σε μήκος 37 εκατοστών και η μεγέθυνση είναι 10 φορές. Όταν είναι κλειστό είναι μόλις 19 εκατοστά. Πολύ εύκολο στη κατασκευή χρειάζεστε κόλλα και ελάχιστο χρόνο. Απολαύστε το σε πειράματα Φυσικής και παρατήρησης.

Learn More
415028
27%OFF
Μοντέλο Ήλιου – Γης – Σελήνης

149,90 109,00 πλέον ΦΠΑ

Μοντέλο Ήλιου – Γης – Σελήνης

Με εκπληκτικό τρόπο και ακρίβεια το μοντέλο αυτό δείχνει την σχέση Ήλιου, Γης Σελήνης και εξηγεί με μοναδικό τρόπο τις 4 εποχές, την έκλειψη τις φάσεις της σελήνης την ημέρα και τη νύχτα.

Learn More
800101
Σετ Προβολής Πλανηταρίου

Το σετ πλανηταρίου περιλαμβάνει ένα πλανητάριο, ένα ηλιακό διάγραμμα του συστήματος, καθώς και οδηγό.

Learn More
800160
25%OFF
Γαιόραμα

79,90 59,90 πλέον ΦΠΑ

Γαιόραμα

Υψηλής ποιότητας κατασκευής που παρουσιάζει τον ήλιο με τους πλανήτες σε πλήρη αναλογία απόστασης και μεγέθους.

Learn More
800200
13%OFF
Γαιόραμα (Ηλεκτρονικά κινούμενο)

Υψηλής ποιότητας κατασκευής που παρουσιάζει τον ήλιο με τους πλανήτες σε πλήρη αναλογία απόστασης και μεγέθους. Το μοντέλο αυτό διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ για να κινείται (220V).

Learn More
800202
13%OFF
Ηλιακό Σύστημα Φουσκωτό

60,00 52,42 πλέον ΦΠΑ

Ηλιακό Σύστημα Φουσκωτό , ,

Μετατρέψτε το δωμάτιο του μικρού αστροναύτη σε μια διαγαλαξιακή εμπειρία με αυτούς τους γιγάντιους φουσκωτούς πλανήτες!

Learn More
802434
Ιχνηλάτης Ηλίου

78,90 πλέον ΦΠΑ

Ιχνηλάτης Ηλίου

Χρησιμοποιείται για την χάραξη της θέσης του ήλιου οποιαδήποτε στιγμή και ημερομηνία και για τη μέτρηση του ύψους και της γωνίας αζιμουθίου.Η προφανής πορεία του ηλίου μπορεί επίσης να χαραχτεί στο κάθε ημισφαίριο, έτσι ώστε να έχουμε μια ιδέα για την θέση του ήλιου οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο.Το όργανο είναι στραμμένο προς το νότο […]

Learn More
804730
Τηλεσκόπιο

26,90 πλέον ΦΠΑ

Τηλεσκόπιο , ,

Με αυτόν τον εκπληκτικό προβολέα σε μορφή τηλεσκοπίου τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν στο δωμάτιο τους ένα φανταστικό σκηνικό με αστερισμούς.

Learn More
805285

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked

Register