Μοντέλο Ανατομίας Σκελετού


Ενθαρρύνετε τα παιδιά να κατανοήσουν τα μέρη του ανθρώπινου σώματος!


22,90 28,40 με ΦΠΑ

Qty:

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να κατανοήσουν τα μέρη του ανθρώπινου σώματος!


Compare
Αριθμός Τεμαχίων


Μοντέλο Ανατομίας Σκελετού

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να κατανοήσουν τα μέρη του ανθρώπινου σώματος, καθώς συναρμολογούν αυτό το πλαστικό Μοντέλο Ανατομίας Σκελετού.

  • Καταδεικνύει πώς αλληλοεπιδρούν τα συστήματα των ανθρώπινων οργάνων
  • Διδάσκει στους μικρούς μαθητές τα κύρια οστά του ανθρώπινου σώματος
  • Δημιουργεί ένα ρεαλιστικό και λεπτομερές μοντέλο

Το σετ περιλαμβάνει:

  • Το μοντέλο σκελετού
  • Οδηγό με θέματα για το ανθρώπινο σώμα (στα αγγλικά)
  • Εικονογραφημένες οδηγίες κατασκευής βήμα-βήμα (με φωτογραφίες)
  • Βάση στήριξης

Ύψος σκελετού 23cm

Το σώμα μας είναι κατασκευασμένο ώστε να μπορούμε να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Μπορούμε αν θέλουμε να ισορροπούμε στο ένα πόδι να κρατούμε ένα βαρύ φορτίο στο κεφάλι, να κολυμπάμε, να χορεύουμε.

Το σώμα μας είναι δομημένο πάνω σε ένα σκελετό από οστά ή κόκαλα, συναρμολογημένα έτσι που να σχηματίζουν τη μορφή του σώματος μας. Ο άνθρωπος έχει περισσότερα απο 200 οστά στο σώμα του.

Τα κόκαλα είναι πολύ χρήσιμα. Δίνουν στο σώμα μας δύναμη. Μερικά στηρίζουν τον κορμό μας, ενώ άλλα μας επιτρέπουν να στεκόμαστε όρθιοι. Επίσης προστατεύουν τα εσωτερικά μας όργανα.

Μερικά κόκαλα ορίζουνε το σχήμα μας όπως π.χ. η σπονδυλική στήλη. Αυτή αποτελείται από μικρά κόκαλα, που ονομάζονται σπόνδυλοι και είναι συναρμολογημένα το ένα πάνω στο άλλο.

Άλλα κόκαλα προστατεύουν από τα χτυπήματα και τις κακώσεις ορισμένα από τα πιο ευαίσθητα όργανα τους σώματος μας. Ο εγκέφαλος μας είναι τόσο πολύ ευαίσθητος που η φύση τον έχει κλείσει μέσα σε ένα οστέινο περίβλημα, που ονομάζεται κρανίο. Οι πνεύμονες και η καρδιά μας προστατεύονται από τα πλευρά.

Τα κόκαλα μας είναι πολύ σκληρά και ανθεκτικά, γιατί περιέχουν ασβέστιο. Ο λόγος που τρεφόμαστε με γάλα από μικρά παιδιά είναι γιατί το γάλα είναι πλούσιο σε ασβέστιο. Κόκαλα που δεν έχουν αρκετό ασβέστιο λυγίζουν εύκολα.

Κάθε οστό περιβάλλεται από μια μεμβράνη, το περιόστεο, που χρησιμεύει για τη θρέψη των οστών. Στο εσωτερικό τους υπάρχει ο μυελός τον οστών, ο οποίος μέχρι την ηλικία των 20, βοηθά στην παραγωγή του αίματος.

Δείτε Ακόμα