Στερεοσκόπιο 20x 40x με λαβή επαναφορτιζόμενο


199,00 246,76 με ΦΠΑ

Qty:
Compare

Στερεοσκόπιο 20x 40x με λαβή

Στερεοσκόπιο 20x 40x με λαβή

Το στερεοσκόπιο αυτό είναι σχεδιασμένο να για ικανοποιεί τις διδακτικές ανάγκες, ενώ είναι κατάλληλο και για ερασιτεχνική χρήση.

Διαθέτει κεφαλή με σταθερή κλίση 45° και δυνατότητα περιστροφής 360°.

Έχει πλατφόρμα μαύρου – λευκού καθώς και αμμοβολισμένο γυάλινο δίσκο για το μεταδιδόμενο φως και κλιπ συγκράτησης δείγματος.

Διαθέτει προσοφθάλμιους ευρυγώνιους 10x/20mm, αντικειμενικούς 2x/4x.

Φωτισμός 12V/10W με λάμπα αλογόνου και έλεγχο (αφής) φωτεινότητας.

Οδοντωτή εστίαση με δύο περιστροφείς.

Τροφοδοσία 230V/50Hz.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Μοντέλο: SFX-51
  • Κεφαλή: περιστρεφόμενη 360° – κλίση 45°
  • Προσοφθάλμιοι: WF 10x/20 mm
  • Αντικειμενικοί: Selectable 2x-4x
  • Με λαβή
  • Φωτισμός: Διεύλευσης & προσπίπτων φωτισμός με λάμπα αλογόνου και έλεγχο αφής (ρύθμιση) φωτεινότητας
  • Επαναφορτιζόμενο

PDF-iconΦυλλάδιο Τεχνικών Χαρακτηριστικών

Η στερεοσκοπία ή στερεοσκοπική όραση είναι η οπτική ανάμιξη δύο πανομοιότυπων αλλά όχι ίδιων εικόνων σε μία, με αποτέλεσμα την οπτική αντίληψη της στερεότητας και του βάθους.
Στον ανθρώπινο εγκέφαλο, η στερεοσκοπία προκύπτει από ένα πολύπλοκο σύνολο μηχανισμών που σχηματίζουν μία τρισδιάστατη αντίληψη μέσω της συσχέτισης κάθε σημείου (ή συνόλου σημείων) στο ένα μάτι κάποιου, με ένα αντίστοιχο σημείο (ή σύνολο σημείων) στο άλλο μάτι. Έτσι λοιπόν, προσδιορίζονται οι θέσεις των σημείων στον ανέκφραστο οπτικά, άξονα z (βάθους). Όταν ο εγκέφαλος αντιμετωπίζει μια εικόνα ενός επαναλαμβανόμενου σχεδίου, όπως μιας τοιχοστρωσίας (ταπετσαρίας), αντιμετωπίζει δυσκολίες ως προς την ακριβή θέση υπό την οποία το
κάθε μάτι θα προσαρμόζεται στην εικόνα. Κοιτώντας ένα οριζοντίως επαναλαμβανόμενο σχέδιο, αλλά συγκλίνοντας τα δύο μάτια σε ένα νοητό σημείο πίσω από το σχέδιο, είναι πιθανό να «ξεγελάσουμε» τον εγκέφαλο και έτσι να συνδυάσει ένα στοιχείο όπως αυτό φαίνεται από το αριστερό μάτι με ένα άλλο (παρόμοιο οπτικά), δίπλα από το πρώτο, όπως φαίνεται από το
δεύτερο μάτι. Αυτό δίνει την ψευδαίσθηση ενός επιπέδου που περιλαμβάνει το ίδιο σχέδιο αλλά φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τον πραγματικό τοίχο. Η απόσταση στην οποία το επίπεδο φαίνεται πίσω από τον τοίχο εξαρτάται μόνο από τον χώρο μεταξύ των ίδιων στοιχείων.