Γνωριμία με τα Γεωμετρικά Στερεά


Με το πακέτο Γνωριμία με τα Γεωμετρικά Στερεά τα παιδιά προσεγγίζουν μαθηματικές, γεωμετρικές έννοιες, αναπτύσσουν τη λεπτή κινητικότητα και κατανοούν την τρισδιάστατη μορφή των σχημάτων.


29,90 37,08 με ΦΠΑ

Qty:

Με το πακέτο Γνωριμία με τα Γεωμετρικά Στερεά τα παιδιά προσεγγίζουν μαθηματικές, γεωμετρικές έννοιες, αναπτύσσουν τη λεπτή κινητικότητα και κατανοούν την τρισδιάστατη μορφή των σχημάτων.


Compare
Ηλικία

Αριθμός Τεμαχίων


SKU: 173275. Κατηγορίες: ,

Γνωριμία με τα Γεωμετρικά Στερεά

Αυτό το πακέτο είναι ιδανική επιλογή για να γνωρίσουν τα παιδιά τα Γεωμετρικά Στερεά. Το πακέτο αποτελείται από έξι ξύλινα γεωμετρικά στερεά τεσσάρων διαφορετικών χρωμάτων. Με το πακέτο Γνωριμία με τα Γεωμετρικά Στερεά τα παιδιά προσεγγίζουν μαθηματικές, γεωμετρικές έννοιες , αναπτύσσουν την λεπτή κινητικότητα και κατανοούν την τρισδιάστατη μορφή των σχημάτων.
Ιδανικά για σχολική αλλά και προσχολική ηλικία.

Τα παιδιά θα μπορούν να:

  • διακρίνουν γεωμετρικά στερεά, όπως κύβος, κύλινδρος, πυραμίδα, ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο και σφαίρα
  • συσχετίσουν με τα αντίστοιχα γεωμετρικά σχήματα- τετράγωνο, τρίγωνο, ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, κύκλο
  • κατασκευάσουν κτίριασυγκρίνουν μεγέθη
  • αναγνωρίσουν σχήματα
  • παίξουν με τα χρώματα

Ενδεικτικές δραστηριότητες

  • Δώστε στα παιδιά τα σχήματα και ζητήστε τους να κατασκευάσουν κτίρια.
  • Αν πρόκειται για ομάδα παιδιών μπορείτε να παίξετε και ομαδικό παιχνίδι. Κάντε ένα κύκλο και ορίστε ένα παιδί τον αρχηγό της ομάδας. Κάθε παιδί έχει τρία με τέσσερα σχήματα πίσω του ώστε να μην τα βλέπει και να επιλέγει κάθε φορά ένα τυχαίο. Όταν ο αρχηγός πει «τώρα» παίρνει τυχαία ένα σχήμα και το δείχνει σε όλη την ομάδα, παράλληλα κάνουν το ίδιο και τα άλλα παιδιά. Όποιο παιδί έχει το ίδιο σχήμα με αυτό του αρχηγού του το δίνει. Είναι ένα παιχνίδι διασκέδασης που καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα και εξοικειώνει τα παιδιά με την αναγνώριση των όμοιων χαρακτηριστικών που έχουν τα σχήματα.
  • Σε ομάδα δύο παιδιών. Το ένα παιδί επιλέγει ένα σχήμα και δείχνει στο άλλο παιδί την πλευρά του σχήματος. Το άλλο παιδί θα πρέπει να βρει το ίδιο σχήμα και να ακουμπήσει την ίδια πλευρά στο σχήμα του συμπαίκτη του.
  • Ζητήστε από τα παιδιά να συγκρίνουν τα μεγέθη των σχημάτων. Ποια είναι μεγαλύτερα και ποια μικρότερα. Ποια έχουν περισσότερες πλευρές και γωνίες και ποια λιγότερες.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει κάποια κριτική

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει κριτική για το “Γνωριμία με τα Γεωμετρικά Στερεά”