Πάτερν Μπλοκ Σφραγίδες


Έξι σφραγίδες που περιέχουν τετράγωνο, τρίγωνο, παραλληλόγραμμο, ρόμβο, τραπέζιο, εξάγωνο, τα 6 σχήματα δηλαδή των πάτερν μπλοκ.


7,26 9,00 με ΦΠΑ

Qty:

Έξι σφραγίδες που περιέχουν τετράγωνο, τρίγωνο, παραλληλόγραμμο, ρόμβο, τραπέζιο, εξάγωνο, τα 6 σχήματα δηλαδή των πάτερν μπλοκ.


Compare
Ηλικία


Το Πάτερν Μπλοκ Σφραγίδες περιέχει σφραγίδες έξι διαφορετικών γεωμετρικών σχημάτων, οι οποίες θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν τα σχήματα. Η αναγνώριση και η κατανόηση των σχημάτων είναι δύσκολη για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς δεν μπορούν να αντλήσουν εμπειρίες από το φυσικό κόσμο, ώστε να φτιάξουν τα δικά τους γνωστικά σχήματα γύρω από τις διάφορες γεωμετρικές έννοιες. Συνεπώς, τα παιδιά μέσα από την ενασχόληση τους με τα σχήματα  θα αποκτήσουν γεωμετρική γνώση που βασίζεται κυρίως σε αναπαραστάσεις χώρου και στη χωρική σκέψη που αποτελούν βασικές μαθηματικές γνώσεις οι οποίες θα τα βοηθήσουν στην μετέπειτα σχολική ζωή.

Ενδεικτικές δραστηριότητες

  • Ζητήστε από τα παιδιά να αποτυπώσουν τα γεωμετρικά σχήματα σε ένα χαρτί και μετά ζητήστε τους να τα ονομάσουν και να τα περιγράψουν. Από τι αποτελείται το κάθε σχήμα; (πλευρές, γωνίες), πόσες πλευρές και πόσες γωνίες έχει το κάθε σχήμα;, ποιες πλευρές είναι ίσες;
  • Δραστηριότητα αντιστοίχισης: Ζητήστε από τα παιδιά να αντιστοιχήσουν σχήματα με εικόνες αντικειμένων του πραγματικού κόσμου που έχουν το ίδιο σχήμα.
  • Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να σχηματίσετε μοτίβα. Ζητήστε από το παιδί να αποτυπώσουν στο χαρτί σε μια σειρά όποια σχήματα θέλουν και να επαναλάβουν το μοτίβο που έφτιαξαν.
  • Μπορούν να δώσουν στα σχήματα ανθρώπινη μορφή σχεδιάζοντας μάτια, μύτη στόμα, αυτιά, χέρια και πόδια. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να συζητήσετε με τα παιδιά για τα συναισθήματα. Ζητήστε τους να ζωγραφίσουν ένα χαρούμενο, ένα λυπημένο και ένα θυμωμένο σχήμα. Μιλήστε μαζί τους για τα χαρακτηριστικά που έχει το κάθε σχήμα τα οποία τους προσδίδουν το χαρακτηρισμό χαρούμενο, λυπημένο και θυμωμένο.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε πολλές δραστηριότητες με τα παιδιά σας. Οι ιδέες είναι άπειρες όπως και η φαντασία!
[button href=»http://why.gr/wp-content/uploads/2015/03/Ενδεικτικές-δραστηριότητες-Σφραγίδες-Πάτερν-Μπλοκ.pdf» target=»_blank» color=»flat-red» icon=»arrow-circle-right»]Ενδεικτικές δραστηριότητες[/button]