Ο Κόσμος των Ζωντανών Οργανισμών I


12,50 15,50 με ΦΠΑ

Qty:
Compare
SKU: 100311. Κατηγορία: Ετικέτες ,

Το πρόγραμμα αυτό έχει αναπτυχθεί με σκοπό την καλύτερη κατανόηση των μαθητών γύρω από τις ιδέες, τις δομές και τις διαδικασίες της βιολογίας . Η σειρά αποτελείται από 10 μέρη που καλύπτουν θέματα όπως δομή και λειτουργία του κυττάρου, η μεταφορά στα κύτταρα, κύτταρα και ενέργεια, ανάπτυξη, αναπαραγωγή και επιδιόρθωση κυττάρων, φυλετική αναπαραγωγή, ιοί και βακτήρια, ανάπτυξη βακτηρίων και μολύνσεις, φυτικά συστήματα και γένη, ρίζες και μίσχοι, σπόροι και βλάστηση. Οικοδεσπότης της σειράς είναι ο καθηγητής Dennis Pikulyk. Κάθε πρόγραμμα διευκρινίζει τις θεωρίες και τις ιδέες με εργαστηριακές επιδείξεις, συνεντεύξεις με ειδικούς και εφαρμογές της βιολογίας στην πραγματική ζωή στη βιομηχανία και την επιστήμη.

Επεισόδια:

Κύτταρο

Ο οικοδεσπότης μας Dennis Pikulyk εξηγεί τη δομή και τη λειτουργία του κυττάρου – της βασικής μονάδας ζωής-και πως μελετάμε με χρήση ηλεκτρονιακού μικροσκοπίου. Ο κος Hugh Burton, ένας ειδικός στα μικροσκόπια μας δίνει συνέντευξη.

Διάρκεια 14′

Κυτταρικά οργανίδια και μεταφορά

Ο Dennis Pikulyk περιγράφει πως οι διάφορες ουσίες μεταφέρονται μέσα στο κύτταρο , έξω από το κύτταρο και μέσα στο κυτταρικό σώμα και πόσο σημαντική είναι η μεταφορά για καλή υγεία. . Μια ασθενής με διάλυση η Anja Thimm και ένας τεχνικός αιμοδιάλυσης, ο Deloris Beech μας δίνουν συνέντευξη.

Διάρκεια 14′

Κύτταρα και ενέργεια

Σε αυτό το επεισόδιο ο Dennis Pikulyk εξηγεί την έννοια της ενέργειας- πως αποθηκεύεται και απελευθερώνεται στα κύτταρα και ποια είναι η πηγή όλης της ενέργειας. Επίσης συζητά με τον καλεσμένο του Karl Wimmi πως τα θερμοκήπια παγιδεύουν την ενέργεια του ήλιου.

Διάρκεια 14′

Κυτταρική διαίρεση

Τα στάδια της φυσιολογικής κυτταρικής διαίρεσης και οι λειτουργίες παρουσιάζονται σε αυτό το επεισόδιο. Επίσης ο Dennis Pikulyk συζητά τις αιτίες και τις επιβλαβείς επιπτώσεις της μη φυσιολογικής κυτταρικής διαίρεσης με τον δόκτορα Jim Cullen.

Διάρκεια 14′

Φυλετική αναπαραγωγή

Ο Dennis Pikulyk καλύπτει το θέμα της φυλετικής αναπαραγωγής σε αντιδιαστολή με την μη φυλετική. Επίσης περιγράφει την διαδικασία της μείωσης, η οποία παράγει τα φυλετικά κύτταρα ή γαμέτες- το ωάριο και το σπέρμα. Η αναπαραγωγή στα φυτά συζητείται με την βοτανολόγο Nancy Dengler.

Διάρκεια 14′

Οι μικρότεροι οργανισμοί

Σε αυτό το επεισόδιο ο Dennis περιγράφει λεπτομερειακά τη δομή και τις μεθόδους αναπαραγωγής των βακτηρίων και των ιών . Αυτοί οι οργανισμοί παίζουν διπλό ρόλο, και βλαπτικό και ωφέλιμο , στην ανθρώπινη υγεία. Ο Δόκτωρ Keith Stewart δίνει συνέντευξη σχετικά με τη γονιδιακή θεραπεία , μια νέα προηγμένη μέθοδο αντιμετώπισης ασθενών.

Διάρκεια 14′

Βακτήρια

Η ανάπτυξη και ο έλεγχος των βακτηρίων και η αυξημένη ανθεκτικότητα τους στα αντιβιοτικά είναι το θέμα αυτού του επεισοδίου. Η καλεσμένη Carol Finlan από την εταιρία προϊόντων γάλακτος Astro Dairy συζητά για την χρήση των βακτηρίων στην παραγωγή γιαουρτιού.

Διάρκεια 12′

Φυτά

Η βοτανολόγος Nancy Dengler και ο οικοδεσπότης μας Dennis Pikulyk επισκέπτονται ένα θερμοκήπιο για να περιγράψουν τις 4 βασικές κατηγοριοποιήσεις φυτών, την δομή τους και την αναπαραγωγή.

Διάρκεια 14′

Ρίζες και μίσχοι

Ο Dennis εξηγεί τη δομή και τη λειτουργία των ριζών και των μίσχων. Μας τα παρουσιάζει με εργαστηριακά πειράματα και παραδείγματα από ένα θερμοκήπιο.

Διάρκεια 14′

Η δύναμη των σπόρων

ο παρουσιαστής Dennis Pikulyk εξηγεί με λεπτομέρειες τη δομή , την βλάστηση , την ανάπτυξη και την αντίδραση των σπόρων. Η βοτανολόγος Nancy Dengler παρουσιάζει παραδείγματα από ένα θερμοκήπιο.

Διάρκεια 14′

Συνολική διάρκεια: 140′