Ο Κόσμος των Ζωντανών Οργανισμών II


12,50 15,50 με ΦΠΑ

Qty:
Compare
SKU: 100312. Κατηγορία:

Σχεδιασμένο για να βοηθήσει το μάθημα της βιολογίας σε επίπεδο λυκείου, αυτό το πρόγραμμα των 8 επεισοδίων επικεντρώνεται στην γενετική του ανθρώπου και σε 6 βιολογικά συστήματα: μύες και οστά, πέψη, αναπνοή, αίμα και κυκλοφορία, τα νεφρά και αναπαραγωγή. Τα επεισόδια παρουσιάζει η Senya Isajev, μια δυναμική καθηγήτρια λυκείου, που έχει συμπεριλάβει στην παρουσίαση της επιδείξεις για να διασαφηνίσει διάφορες ιδέες, πληροφορίες από ειδικούς και επισκέψεις στο πεδίο για τη διερεύνηση επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων.

Επεισόδια:

Γενετική μεταβίβαση

Πως γενετικά χαρακτηριστικά από έναν οργανισμό μεταβιβάζονται από τη μια γενιά στην άλλη μέσω των γονιδίων και των χρωμοσωμάτων. Επίσης , πως η γενετική μεταβίβαση συμβαίνει με φυσικό τρόπο και ένα παράδειγμα του πως μπορεί να συμβεί με κλωνοποίηση γονιδίων .

Διάρκεια 13′

Γενετική μετάφραση

Πως η γενετική πληροφορία μεταφράζεται στα κύτταρα για να παράγουν σωματικούς ιστούς, όργανα και υγρά (ορμόνες, νευροδιαβιβαστές), και πως μια αλλαγή στην γενετική συνταγή μπορεί να οδηγήσει σε μετάλλαξη. Επίσης ερευνάται ο γενετικός έλεγχος, μέσω της αμνιοπαρακέντησης, μια επεμβατική προγεννητική τεχνική διάγνωσης.

Διάρκεια 14′

Οστά και μύες

Τα οστά και οι μύες στηρίζουν και κινούν το σώμα. Η καθηγήτρια Senya Isajev καταδεικνύει τη σημασία της διατήρησης της δύναμης τους. Μέσω μια ςεπίσκεψης στην βιοφαρμακευτική «Allelix», μαθαίνουμε για μια νέα θεραπεία για την οστεοπόρωση που συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών.

Διάρκεια 14′

Πέψη

Πως οι μηχανικοί και χημικοί τρόποι πέψης λαμβάνουν χώρα στο ανθρώπινο σώμα και πως τα θρεπτικά συστατικά απορροφούνται στο κυκλοφορικό δίκτυο για να διανεμηθούν στα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος. Επίσης , η Neutraceuticals μας παρουσιάζει την ανάπτυξη μιας νέας συνεχώς διευρυνόμενης κατηγορίας τροφών που παρέχουν εξειδικευμένα οφέλη στην υγεία.

Διάρκεια 14′

Αναπνοή

Μια ματιά στην εξωτερική και την εσωτερική αναπνοή και πως η ενέργεια για τις σωματικές λειτουργίες παράγεται στα κύτταρα. Επίσης ανακαλύπτουμε τις τελευταίες πληροφορίες στις έρευνες των εργαστηρίων Connaught για ένα αντιγριπικό εμβόλιο.

Διάρκεια 13′

Κυκλοφορικό

Τα συστατικά του αίματος και οι λειτουργίες των ερυθρών και λευκών αιματικών κυττάρων για τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών καθώς και η μάχη ενάντια στους μολυσματικούς οργανισμούς περιγράφονται σε αυτό το video. Επίσης βλέπουμε ένα νέο προϊόν της Hemosol , το Hemolink που είναι ένα ασφαλές υποκατάστατο αίματος με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το αίμα που δωρίζουμε.

Διάρκεια 13′

Το νεφρό

Η καθηγήτρια –παρουσιάστρια Senya Isajev εξετάζει την δομή και τη λειτουργία των νεφρών και πως βοηθούν στην διατήρηση της ομοιόστασης στο σώμα. Οι δυσλειτουργίες των νεφρών εξηγούνται, και δυο τύποι διάλυσης παρουσιάζονται στο νοσοκομείο για παιδιά με παθήσεις.

Διάρκεια 13′

Η Αναπαραγωγη

Από την επαφή και τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες ως την γονιμότητα , η καθηγήτρια Senya Isajev αποτυπώνει διάφορα ζητήματα της αναπαραγωγής της ζωής. Το κέντρο προηγμένης αναπαραγωγικής τεχνολογίας του Τορόντο ερευνά νέες τεχνικές για την υποβοήθηση της γονιμότητας.

Διάρκεια 13′

Συνολική διάρκεια: 112′