Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση για Παιδιά


12,50 15,50 με ΦΠΑ

Qty:
Compare
SKU: 100032. Κατηγορία:

Στο σημερινό κόσμο, τα μικρά παιδιά έρχονται σε σύγχυση με τις εικόνες γύρω από το σεξ που προβάλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους ρόλους των φύλων και άλλα θέματα που κάποτε θεωρούνταν «ενηλίκων». Eίναι σημαντικό για τα παιδιά να έχουν μια ευκαιρία να μάθουν σωστά τα αποκαλούμενα «γεγονότα της ζωής». Η σειρά αυτή στοχεύει να καλύψει το κενό μεταξύ αυτών που τα παιδιά ακούνε και αυτών που πρέπει να ξέρουν. Όλα αυτά με έναν εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο που θα τους κρατήσει το ενδιαφέρον

Μέρος 1: Γιατί είμαι ξεχωριστός; Μαθαίνοντας πως έφτασα εδώ

«Πως γεννήθηκα;» χρησιμοποιούνται προσεκτικά σχεδιασμένα κινούμενα σχέδια και δίνεται μια λεπτομερή ματιά στη δημιουργία του ανθρώπου με έναν τρόπο που θα ικανοποιήσει την περιέργεια κάθε παιδιού που αναρωτιέται πώς έφτασε ως εδώ. Σκοπό έχει να διδάξει στα παιδιά με πραγματικές λέξεις την αναπαραγωγική διαδικασία.

Μέρος 2: Πως πρέπει να είμαι εγώ; Ένα βλέμμα στους ρόλους των φύλων και τι σημαίνουν για τα αγόρια και τα κορίτσια

Είσαι αγόρι; Όλοι σε θέλουν ατρόμητο, δυναμικό, σκληρό. Τι συμβαίνει όμως όταν είσαι τρυφερός και ρομαντικός;

Είσαι κορίτσι; Όλοι σε θέλουν τρυφερή και ρομαντική. Τι συμβαίνει όμως όταν είσαι ατρόμητη και δυναμική;

Μέσα από μια ιστορία ενός νεαρού πρίγκιπα και μιας νεαρής πριγκίπισσας τα παιδιά θα καταλάβουν ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Μέρος 3: Ένα μυστικό που δεν θα πρέπει να κρατήσεις: Μαθαίνοντας να αντιμετωπίζουν την σεξουαλική κακοποίηση

Πλησιάζει το θέμα που είναι το πιο άβολο, αλλά απαραίτητο να συζητηθεί με τα παιδιά. Με κινούμενα σχέδια, μας παρουσιάζεται η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, της Nari, που κακοποιείται σεξουαλικά από έναν έμπιστο γείτονα.

Οι θεατές μπορούν να καταλάβουν μέσω της εξιστόρησης, την ντροπή και τον φόβο του κοριτσιού που αναγκάζεται να το κρατήσει μυστικό. Το πρόβλημα της Nari λύνεται όταν αποφασίζει να νικήσει τον φόβο της και να πει στους γονείς της τι συνέβη. Η ιστορία της Nari σχεδιάστηκε για να καθοδηγήσει τα παιδιά στο τι να κάνουν εάν έχουν παρόμοια εμπειρία, με προσεχτικό τρόπο που θα τα εκπαιδεύσει αλλά δεν θα τα τρομάξει.

Διάρκεια: 3Χ30′