Διαθλασιόμετρο για Σιρόπια και Μαρμελάδες (28-62%, με ακρίβεια – 0.2%)

32,00 με Φ.Π.Α

Διαθλασιόμετρο για Σιρόπια και Μαρμελάδες (28-62% Brix)
Το φορητό σακχαροδιαθλασίμετρο είναι κατάλληλο για μέτρηση σακχάρων σε σιρόπια και μαρμελάδες.

Περιγραφή

Διαθλασιόμετρο για Σιρόπια και Μαρμελάδες (28-62% Brix)

Διαθλασιόμετρο για Σιρόπια και Μαρμελάδες

Το Διαθλασιόμετρο αυτό σας επιτρέπει να παίρνετε γρήγορα μέτρηση του ποσοστού των σακχάρων (28-62%, με ακρίβεια – 0.2%) σε υγρά όπως ηδύποτασιρόπιαμαρμελάδες κλπ. χωρίς να χρειάζεστε μεγάλη ποσότητα δείγματος. Μια – δυο σταγόνες από το δείγμα είναι αρκετές για να μετρήσετε την περιεκτικότητά του σε σάκχαρα. Η βαθμονόμηση του οργάνου γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα. Ιδανικό και εύχρηστο για χρήση, τόσο στην ύπαιθρο, όσο και στο εργαστήριο. Το μοντέλο αυτό έχει ενσωματωμένο σύστημα αυτόματης θερμοκρασιακής αντιστάθμισης εύρους 10 με 30 °C.

Το φορητό σακχαροδιαθλασίμετρο αποτελείται από τα εξής μέρη:

Διαθλασιόμετρο για Σιρόπια και Μαρμελάδες (28-62%, με ακρίβεια – 0.2%)

Περιλαμβάνονται επίσης:

  • Οδηγίες χρήσης στα αγγλικά
  • Διορθωτικοί πίνακες θερμοκρασίας
  • Πανάκι καθαρισμού του πρίσματος
  • Κατσαβίδι ρύθμισης του κοχλία
  • σταγονομετρική πιπέτα
  • Απιονισμένο νερό για βαθμονόμηση
Διαθλασιόμετρο για Σιρόπια και Μαρμελάδες (28-62%, με ακρίβεια – 0.2%)

ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΘΛΑΣΙΟΜΕΤΡΟΥ

Η χρήση του οργάνου είναι απλή. Στην αρχή εκπλένονται οι επιφάνειες του πρίσματος και του καλύμματος με αποσταγμένο νερό και σκουπίζονται προσεκτικά (Ο καθαρισμός αυτός γίνεται μετά από κάθε χρήση του οργάνου).

Βαθμονόμηση

Προτού γίνει η μέτρηση, ρυθμίζεται το όργανο με την τοποθέτηση 1-2 σταγόνων αποσταγμένου νερού θερμοκρασίας 20 °C, στην επιφάνεια του πρίσματος που καλύπτεται με το κινητό κάλυμμα. Κοιτώντας το οπτικό πεδίο στο φως, πρέπει η γραμμή που χωρίζει το φωτεινό από το σκοτεινό πεδίο και να συμπίπτει με το 0 της κλίμακας. Εάν δεν συμπίπτει, τότε στρέφοντας τον ρυθμιστικό κοχλία, κανονίζεται να συμπίπτει.

Διαθλασιόμετρο για Σιρόπια και Μαρμελάδες (28-62%, με ακρίβεια – 0.2%)

Μέτρηση

Μετά τη ρύθμιση του οργάνου, τοποθετούνται 1-2 σταγόνες του γλεύκους πάνω στην επιφάνεια του πρίσματος και παρατηρείται το οπτικό πεδίο στο φως. Η ανάγνωση γίνεται όταν μετακινώντας τον μικροκοχλία του οργάνου, εμφανιστεί καθαρά η διαχωριστική γραμμή που χωρίζει το φωτεινό από το σκοτεινό πεδίο. Ο αριθμός της κλίμακας που αντιστοιχεί στη διαχωριστική γραμμή δίνει την περιεκτικότητα του γλεύκους σε σάκχαρο επί τοις % (βαθμοί Brix, όπου 1 Brix= 1% σάκχαρο κ.β.)

Για παράδειγμα αν η γραμμή του διαχωρισμού βρίσκεται στο 20 τότε το γλεύκος περιέχει σάκχαρο 20% κ.β.

Οι ενδείξεις της κλίμακας είναι κανονισμένες για τη θερμοκρασία των 20 °C. Έτσι, αν το γλεύκος έχει διαφορετική θερμοκρασία, τότε το αποτέλεσμα διορθώνεται με πρόσθεση αν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη ή με αφαίρεση αν είναι μικρότερη, του 0,2% ανά 3 βαθμούς διαφοράς. Η διόρθωση γίνεται και τη βοήθεια των Πινάκων, που περιλαμβάνονται στο προϊόν.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η ποσότητα γλεύκους για τη μέτρηση πρέπει να προέρχεται από μεγάλη ποσότητα γλεύκους, όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική της μέσης ωριμότητας του αμπελώνα.