Εκπαίδευση σε Τραύματα και Κατάγματα
Εκπαίδευση σε Τραύματα και Κατάγματα
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
19-μέρη
Μέγεθος: 54x28x21cm
Υλικό Κατασκευής: PVC
€400,00 με Φ.Π.Α
Εκπαίδευση σε Τραύματα και Κατάγματα
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
19-μέρη
Μέγεθος: 54x28x21cm
Υλικό Κατασκευής: PVC
1. Το μοντέλο αποτελείται από 19 δομές, οι οποίες προσομοιώνουν τα περισσότερα είδη τραυμάτων του σώματος, όπως έγκαυμα, ρήξη, σύγχυση, ανοιχτό κάταγμα, πληγή όπλου κ.λπ.
2. Αυτό το μοντέλο είναι αληθοφανές και όλα τα μέρη έχουν καλή αφή
3. Είναι κατάλληλο για εκπαίδευση πρώτων βοηθειών χειρουργικού τραύματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσομοίωση αιμορραγίας, αιμόστασης, πλύσης, απολύμανσης, επαφής του τραύματος
1) Έγκαυμα προσώπου, βαθμός I, II, III.
2) Τραυματισμός μετώπου.
3) Τραύμα στο σαγόνι.
4) Ανοιχτό κάταγμα κλείδας και πληγές μώλωπες στο στήθος
5) Κοιλιακή πληγή με προεξέχοντα έντερα.
6) Ανοιχτό κάταγμα του βραχίονα.
7) Ανοιχτό κάταγμα χεριού (συμπεριλ. ρήξη παρεγχύματος, κάταγμα με έκθεση οστού)
8) Πυροβολησμός στην παλάμη.
9) Έγκαυμα πήχη, βαθμός I, II, III.
10) Ανοιχτό κάταγμα μοιριαίου
11) Ανοιχτό κάταγμα κνήμης.
12) Ακρωτηριασμός ποδιών.
13) Πληγή μηρού από μεταλλικό σώμα
14) Σχίσιμο δέρματος μηρού
15) Σήψη πληγής του μηρού
16) Μολυσματικό έλκος του μηρού.
17) Νέκρωση ποδιών.
18) Ακρωτηριασμός βραχίονα
19) Ακρωτηριασμός κάτω άκρου ποδιού
Το κάταγμα είναι σπάσιμο του οστού ή του χόνδρου. Είναι συνήθως αποτέλεσμα τραύματος. Μπορεί, εντούτοις, να είναι αποτέλεσμα ασθένειας του οστού που οδηγεί στην αποδυνάμωσή του, όπως η οστεοπόρωση, ή ο ανώμαλος σχηματισμός του οστού από συγγενείς ασθένειες στη γέννηση, όπως η ατελής οστεογένεση (osteogenesis imperfecta).
Ένα κάταγμα προκαλεί γενικά πόνο. Η διόγκωση, η ευαισθησία, η αλλαγή χρώματος και η ανικανότητα να κινηθεί το επηρεασμένο μέλος του σώματος είναι συνήθη. Μερικές φορές παρατηρείται παραμόρφωση του μέλους που έχει υποστεί το κάταγμα. Η θέση και η σοβαρότητα του κατάγματος καθορίζουν τα συμπτώματα και τα σημάδια ασθένειας. Το ρωγμώδες κάταγμα ονομάζεται και ράγισμα.
Το μέγεθος, η θέση και ο αριθμός των τομών εξαρτάται από τον τύπο της χειρουργικής επέμβασης.
Το έγκαυμα είναι ένα είδος τραυματισμού στη σάρκα ή στο δέρμα που προκαλείται από τη θερμότητα, τον ηλεκτρισμό, τις χημικές ουσίες ή την ακτινοβολία.[1] Τα εγκαύματα που επηρεάζουν μόνο την επιφανειακή επιδερμίδα είναι γνωστά ως επιφανειακά ή εγκαύματα πρώτου βαθμού. Όταν η ζημιά εισχωρεί σε κάποια από τα υποκείμενα στρώματα, τότε λέμε ότι έχουμε ένα- εν τω βάθει -μερικού πάχους έγκαυμα ή έγκαυμα δεύτερου βαθμού. Σ’ ένα -ολικού πάχους -έγκαυμα ή έγκαυμα τρίτου βαθμού, ο τραυματισμός επεκτείνεται σε όλα τα στρώματα της επιδερμίδας. Ένα έγκαυμα τέταρτου βαθμού περιλαμβάνει, επιπρόσθετα, τραυματισμό σε βαθύτερους ιστούς, όπως στους μύες ή στα κόκκαλα.
Η απαιτούμενη θεραπεία εξαρτάται από την σοβαρότητα του εγκαύματος. Τα επιφανειακά εγκαύματα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με απλά αναλγητικά πόνου, ενώ για τα βαριά εγκαύματα ενδέχεται να απαιτηθεί παρατεταμένη θεραπεία σε εξειδικευμένα κέντρα αποκατάστασης εγκαυμάτων.
Ακρωτηριασμός (Amputation) είναι η τραυματική ή η ιατρογενής (χειρουργική) αποκοπή ενός μέλους ή τμήματος του μέλους του σώματος από το υπόλοιπο σώμα.Η πρώτη περίπτωση αποκαλείται Τραυματικός ακρωτηριασμός και η δεύτερη λέγεται θεραπευτικός Χειρουργικός Ακρωτηριασμός[1]. Πέραν αυτών των δύο μορφών, υπάρχουν και άλλες μορφές ακρωτηριασμών που έχουν μάλλον κοινωνικό υπόβαθρο, συμβολικά τους αποκαλούμε κοινωνικούς ακρωτηριασμούς και έχουν ποινικό, και νομικό χαρακτήρα.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: