Προτάσεις Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Coding - Διερευνητική Μάθηση

Ενσωματώστε την εκπαιδευτική ρομποτική στην καθημερινή διδακτική διαδικασία, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν βιωματικά τον κόσμο των νέων τεχνολογιών και του προγραμματισμού!

Νηπιαγωγείο

Προτάσεις Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Coding - Διερευνητική Μάθηση

Kids First Coding & Robotics

Tα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας θα μάθουν βασικές έννοιες του προγραμματισμού, ολοκληρώνοντας τις προκλήσεις των μαθημάτων που ενθαρρύνουν την εμπλοκή με το ρομπότ και τις κάρτες ιστοριών. Το Kids First Coding & Robotics διαθέτει πολλά σενάρια και ιστορίες που κάνουν τη μάθηση διασκεδαστική!

Ιδανικό εκπαιδευτικό παιχνίδι για να κατανοήσουν τα παιδιά από την προσχολική ηλικία τη βασική λογική του προγραμματισμού!

Προτάσεις Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Coding - Διερευνητική Μάθηση

BeeBot – BlueBot – Earl

Βοηθήστε τα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκπαιδευτική ρομποτική και τις αρχές προγραμματισμού. Οι απλές εντολές κατεύθυνσης, θα οδηγήσουν τη ρομποτική μελισσούλα σε μια σειρά από δραστηριότητες που περιλαμβάνουν οι διάφορες θεματικές πίστες. Η εκπαιδευτική αυτή διαδικασία, θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν την αλγοριθμική τους σκέψη, ενώ παράλληλα μαθαίνουν τον κόσμο που τα περιβάλλει και εξασκούν τις ικανότητές τους στη επίλυση προβλημάτων, την ομαδική εργασία αλλά και τις γλωσσικές τους δεξιότητες, μέσα από την αφήγηση και την περιγραφή των κινήσεων που τα ίδια έχουν προγραμματίσει.

Δημοτικό

Προτάσεις Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Coding - Διερευνητική Μάθηση

Micro:bit

Χρησιμοποιείστε τη πλακέτα micro:bit για να προγραμματίσετε σε περιβάλλον m-Block όπως είναι το Scratch ή το Mind+ .  Το micro:bit μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση σε 3 άξονες επιτρέποντας να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορες εφαρμογές π.χ. ως χειριστήριο . Ακόμα το micro:bit έχει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τις αλλαγές στη θερμοκρασία και το επίπεδο φωτός. Αυτά τα δεδομένα μπορούμε να τα   εμφανίσουμε στο LED matrix ακόμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ενεργοποιήσουμε διάφορα modules και συμβάντα  όπως η ενεργοποίηση ενός φωτός ή του ανεμιστήρα. Ένα από τα νέα features της καινούργιας έκδοσης είναι το μικρόφωνο . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του ήχου του περιβάλλοντος. Ακόμα έχει ενσωματωμένο ηχείο κάτι που μας επιτρέπει να αναπαράγουμε αρχεία ήχου.

Προτάσεις Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Coding - Διερευνητική Μάθηση

Edison

Η πιο οικονομική λύση για την εισαγωγή στον προγραμματισμό ρομποτικών μοντέλων, το Edison είναι κατάλληλο, τόσο για την εκμάθηση βασικών εννοιών, όσο και για την εμβάθυνση σε πιο σύνθετες διαδικασίες, καθώς υποστηρίζει προγραμματισμό με Python. Το λογισμικό υποστηρίζει τόσο Windows και Mac, όσο και Linux, καθιστώντας το κατάλληλο για οποιαδήποτε σχολική αίθουσα. Συνοδεύεται από πλούσιο υποστηρικτικό και μαθησιακό υλικό, διευκολύνοντας την εισαγωγή του σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, η δομή του υποστηρίζει κατασκευές με δομικά στοιχεία LEGO, παρέχοντας μοναδικές δυνατότητες δημιουργίας των δικών σας ρομποτικών μοντέλων.

Γυμνάσιο - Λύκειο

Προτάσεις Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Coding - Διερευνητική Μάθηση

Micro: Maqueen Plus

Το  Maqueen Plus , είναι ένα ρομπότ που μπορεί να προγραμματιστεί εύκολα μέσω των γλωσσών προγραμματισμού Mind+ & python. Eίναι απόλυτα συμβατό με το HuskyLens AI Vision Sensor, το οποίο το καθιστά ένα ιδανικό εργαλείο διδασκαλίας εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης AI.
Tο Maqueen Plus διαθέτει μεγάλo και σταθερό πλαίσιο, ενσωματωμένες λειτουργίες και θύρες επέκτασης, δεν είναι κατάλληλο μόνο για διδασκαλία στην τάξη, αλλά μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για εκτεταμένες δραστηριότητες μετά το σχολείο και διαγωνισμούς ρομποτικής.

Προτάσεις Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Coding - Διερευνητική Μάθηση

PiRacer Όχημα Τεχνητής Νοημοσύνης

Δώστε κίνηση στο Raspberry Pi, απελευθερώνοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μαθητών σας. Το PiRacer είναι ένα αυτόνομο όχημα που χρησιμοποιεί το Raspberry Pi 4** και έχει δυνατότητα αναγνώρισης εικόνας. Έχει βασιστεί στο Donkey Car Project το οποίο για να επιτύχει την αυτόνομη οδήγηση χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Keras/Tensor Flow μαζί με την βιβλιοθήκη OpenCV . Έχετε τη δυνατότητα να προγραμματίσετε μια σειρά από δραστηριότητες χρησιμοποιώντας αισθητήρες. Η ασύρματη συνδεσιμότητά του μέσω WiFi διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία ενώ οι δυνατότητες επέκτασης του Raspberry Pi, μπορούν να κάνουν το ρομπότ σας πραγματικά μοναδικό.

Εκπαιδευτικό υλικό