Εκπαιδευτική πρόταση για το μάθημα της Τεχνολογίας Γυμνασίου - Διερευνητική Μάθηση

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα TechCard διαθέτει ένα απλό σύστημα κατασκευής, σχεδιασμένο ειδικά για τη διδασκαλία επιστήμης και τεχνολογίας για μαθητές Γυμνασίου.

Το μάθημα­ της Τε­χνολογίας είναι προσανατολισμένο στο πλαίσιο της  τεχνολογικής εκπαίδευσης. Για τη διδασ­καλία του μαθήματος αυτού επιλέχθηκαν μέθοδοι διδασκαλίας, που εκτός από τη μετάδοση γνώσεων, θέτουν ένα σύνολο από ευρύτερους στόχους. Χαρακτηριστικό των μεθόδων είναι ότι δεν στοχεύουν στην απλή μετάδοση μιας συγκεκριμένης ποσότητας γνώσεων (διδακτέα ύλη). Αντίθετα εμπλέκουν τους μαθητές σε ένα σύνολο από δραστηριότητες, με πολλά οφέλη.

Ειδικά για τη πρώτη τάξη του Γυμνασίου η μέθοδος της Ατομικής Εργασίας, προσαρμοσμένη στη μέθοδο “μαθαίνω μέσα από τη πράξη”, δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να έρθει σε επαφή με τεχνολογικά θέματα μέσω μιας σειράς ενεργειών του που σχετίζονται με: Θεωρητ­ική μελέτη / Πραγματοποίηση κατασκευής / Δημιουργία γραπτής εργασίας / Παρουσίαση της εργασίας.

Οι μαθητές χρησιμοποιώντας απλά υλικά (άξονες, ρόδες, γρανάζια, μοχλούς, συνδέσμους) και έχοντας σαν βάση δόμησης το ειδικό χαρτόνι TechCard, κατασκευάζουν και εξερευνούν τον τρόπο λειτουργίας σε μηχανικά συστήματα, αρχιτεκτονικές κατασκευές, ηλεκτρικά κυκλώματα όπως: γερανογέφυρες, ανελκυστήρες, τελεφερίκ, ρομποτικούς βραχίονες, αυτοκίνητα, αναβατόρια κ.α.
Καθ’ όλη τη διαδικασία του προγράμματος εκπαίδευσης, υπάρχει διαβάθμιση, τόσο στη διδασκαλία, όσο και στη δυσκολία των κατασκευών. Στα πρώτα μαθήματα, οι μαθητές ξεκινούν κατασκευάζοντας μοντέλα χωρίς κίνηση, στη συνέχεια κατασκευάζουν μοντέλα όπου θα δώσουν κίνηση είτε μέσω αεροπνευματικών είτε μέσω μπαταρίας και μοτέρ. Στο επόμενο στάδιο οι μαθητές θα δημιουργήσουν πιο σύνθετα μοντέλα και θα κατανοήσουν τους αυτοματισμούς.

Σχετικά Εκπαιδευτικά Υλικά

TechCard Build it Kit Τάξης 10 Μοντέλα

34,00 με Φ.Π.Α 410109

TechCard Move it Kit Τάξης 10 Μοντέλα

35,01 με Φ.Π.Α 410111

TechCard Power it Kit Τάξης 10 Μοντέλα

36,00 με Φ.Π.Α 410113

TechCard Build it Kit Τάξης 30 Μοντέλα (3×10)

77,00 με Φ.Π.Α 410110

TechCard Move it Kit Τάξης 30 Μοντέλα (3×10)

80,00 με Φ.Π.Α 410112

TechCard Power it Kit Τάξης 30 Μοντέλα (3×10)

85,00 με Φ.Π.Α 410114