TechCard Μοχλοί και Σύνδεσμοι

Μέσα από το πακέτο TechCard Μοχλοί και Σύνδεσμοι οι μαθητές θα κατανοήσουν βιωματικά την κατασκευή και λειτουργία των απλών μηχανών (τροχοί & άξονες, τροχαλία, σφήνα, μοχλός, κεκλιμένο επίπεδο, βίδα).

TechCard Μοχλοί και Σύνδεσμοι

Τα πακέτα τάξης TechCard περιλαμβάνουν έξυπνες κατασκευές που εντυπωσιάζουν τα παιδιά. Με τη χρήση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού πακέτου και σε συνδυασμό με απλά υλικά όπως ψαλίδι και χρώματα, υλικά με τα οποία οι μαθητές του νηπιαγωγείου είναι ήδη εξοικειωμένοι, θα δημιουργήσουν ευφάνταστα μοντέλα.
Είναι ειδικά κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας διάτρητη κάρτα που διευκολύνει τη διαδικασία της δημιουργίας αφού μπορούν να τροποποιηθούν με εύκολο τρόπο. Τα παιδιά μπορούν να διπλώσουν, να κόψουν και να σχεδιάσουν τις κάρτες αναπτύσσοντας τη λεπτή τους κινητικότητα. Χρησιμοποιώντας τους πλαστικούς συνδέσμους μπορούν να τις ενώσουν και να δημιουργήσουν απεριόριστες κατασκευές.
Οι μικροί μαθητές μπορούν να περάσουν ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και διασκέδασης αναπτύσσοντας τη φαντασία τους, καλλιεργώντας κοινωνικές δεξιότητες όπως η συνεργασία και η επικοινωνία αλλά και σωματικές όπως ο οπτικο-κινητικός συντονισμός.

TechCard Μοχλοί και Σύνδεσμοι

Τα φύλλα A5 και οι λωρίδες TechCard κόβονται εύκολα σε διάφορα μεγέθη έτσι ώστε να διαμορφώνεται ένα ευρύ φάσμα μηχανισμών από … τρομακτικά φαντασματάκια έως ανοιγοκλειόμενους σιαγόνες κροκόδειλου και σημαίες που κυματίζουν.

Μέσα από το πακέτο αυτό, οι μικροί μαθητές θα κατασκευάσουν 10 διαφορετικά μοντέλα όπως:

  • Γάντια του μποξ
  • Καραβάκι
  • Φαντασματάκι
  • Αγώνες αυτοκινήτων στην τηλεόραση
  • Το φεγγαράκι
  • Η φατσούλα που κρύβεται
  • Χέρια τανάλιες
  • Σημαίες που κυματίζουν
  • Το φίδι
  • Τα σαγόνια του κροκόδειλου

Όταν οι μαθητές ολοκληρώνουν ένα μοντέλο κατασκευαστικά, στη συνέχεια μπορούν να ζωγραφίσουν τα επιμέρους σημεία της κατασκευής τους.

Παιδαγωγικοί Στόχοι

Τα TechCard μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας από την προσχολική κιόλας ηλικία. Τα TechCard έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τη χρήση στα σχολεία για τη διδασκαλία του σχεδίου, της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Οι πρόσφατα σχεδιασμένες εξαρτήσεις είναι πρόγραμμα σπουδών  που στρέφεται και επιτρέπει στους μαθητές να κερδίσουν μια εμπράγματη και βιωματική κατανόηση για το πώς λειτουργούν οι σημαντικοί απλοί μηχανισμοί και οι δομές. Αυτοί οι απλοί μηχανισμοί και δομικές μορφές είναι η βάση του “χτισμένου” περιβάλλοντός μας αλλά και ολόκληρος ο μηχανικός κόσμος γύρω από μας.

Τα στοιχεία TechCard γίνονται από την υψηλής ποιότητας κάρτα TechCard, διαθέτουν προ-διάτρηση και “τσάκιση” για γρήγορες κατασκευές ακριβείας. Τα στοιχεία καρτών τροποποιούνται εύκολα για να δημιουργήσουν ατελείωτες δυνατότητες κατασκευής. Η κατασκευή με TechCard επιτρέπει στους μαθητές να κατανοήσουν το πώς η πραγματική εργασία δομών ως απόδοση του υλικού αντανακλά τον πραγματικό κόσμο ακριβέστερα.

Οι μαθητές θα κατανοήσουν βιωματικά την κατασκευή και λειτουργία των απλών μηχανών (τροχοί & άξονες, τροχαλία, σφήνα, μοχλός, κεκλιμένο επίπεδο, βίδα)

Η παιδαγωγική μέθοδος που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα  προβλέπει την εργασία των μαθητών σε ομάδες ελεύθερης επιλογής έτσι ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν στην ομάδα παιδιά από διαφορετικά τμήματα και από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα (σημαντικό και για τα τμήματα ένταξης) με σκοπό την σύγκλιση και την ενσωμάτωση με ομαλό τρόπο μέσω μιας ευχάριστης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα οφέλη από την διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος “TechCard” στο σχολείο είναι πάρα πολλά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ανάπτυξη χειριστικών δεξιοτήτων
Ανάπτυξη νοητικών δεξιοτήτων
Ανάπτυξη οργανωτικών δεξιοτήτων
Ανάπτυξη κατασκευαστικών δεξιοτήτων
Προώθηση τεχνολογικού αλφαβητισμού
Προώθηση συνεργατικής μάθησης
Προώθηση μοντέλου “Hands-On-Activities”
Κίνητρα για μάθηση σε άλλους τομείς θετικών επιστημών λόγω του διαθεματικού χαρακτήρα του

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα TechCard δίνει την δυνατότητα στα παιδιά, αφού ολοκληρώσουν την κατασκευή τους να την παίρνουν  σπίτι τους.

Οι παιδαγωγικοί στόχοι του προγράμματος επιτυγχάνονται με την εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών πρακτικών που ευνοούν και προάγουν την ομαδοσυνεργατική μάθηση, την ανακαλυπτική διαδικασία και την επίλυση πραγματικού προβλήματος με στρατηγικές που θα επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές χρησιμοποιώντας την εμπειρία που έχουν αποκτήσει. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους μαθητές αφενός να εργαστούν σε ένα νέο εκπαιδευτικό μοντέλο, του οποίου η εφαρμογή επιδιώκεται γενικά στις εκπαιδευτικές δράσεις ενώ αφετέρου εργάζονται σε προβλήματα που τους παρουσιάζονται στην πραγματική τους ζωή.

Κάθε κατασκευή με TechCard είναι ένα ταξίδι μέσα από την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά και την Τέχνη.

TechCard Κιτ Μοχλοί και Σύνδεσμοι Πακέτο Τάξης

TechCard Μοχλοί & Σύνδεσμοι Πακέτο τάξης

25,00 με Φ.Π.Α 415754
Κατασκευάστε 10 διαφορετικά μοντέλα

Προτείνεται για παιδιά Προσχολικής και πρώτων τάξεων Δημοτικής Εκπαίδευσης

Προσθήκη στο καλάθι