Η προσέγγιση STEM στην προσχολική ηλικία - why.gr

Η προσέγγιση STEM στην προσχολική ηλικία

Η προσέγγιση STEM στην προσχολική ηλικία

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας χαρακτηρίζονται από μια έμφυτη περιέργεια η οποία τους δίνει το κίνητρο να παίξουν, να μάθουν, να αλληλεπιδράσουν. Η ανάγκη για ανακάλυψη τους ωθεί να αναρωτιούνται για ότι συμβαίνει γύρω τους και να δώσουν απαντήσεις μέσα από την αυτενέργεια τους.

Η προσέγγιση STEM αναφέρεται στη διδασκαλία της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών είτε σαν ξεχωριστά γνωστικά αντικείμενα ή σαν μια ολότητα. Η ένταξη της στην προσχολική εκπαίδευση επιτρέπει στα παιδιά να κάνουν τις απαραίτητες συνδέσεις ανάμεσα σε βασικές αρχές που διέπουν το περιβάλλον γύρω τους και την καθημερινή ζωή, διατυπώνοντας ερωτήματα και επιλύοντας προβλήματα.

Τα πλεονεκτήματα από την ένταξή της ήδη από την προσχολική ηλικία είναι πολλά:

  • Εκτός από τη μάθηση των συγκεκριμένων γνωστικών αντικειμένων, αναπτύσσονται δεξιότητες πολύτιμες για τη μετέπειτα σχολική ζωή των παιδιών όπως η ανάπτυξη κριτικής σκέψης, η συνεργασία, η δημιουργικότητα, η ευθύνη για την ίδια τη μάθηση.
  • Τα παιδιά γίνονται δημιουργοί της γνώσης, σκεπτόμενοι και έτοιμοι να επιλύσουν αυθεντικά προβλήματα, να καινοτομήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους.
  • Η μάθηση επέρχεται μέσα από βιωματικές παιγνιώδεις δραστηριότητες που έχουν νόημα για τα ίδια τα παιδιά και παράλληλα τα διασκεδάζουν.
  • Τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση και επιμονή κατά τη διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων.
  • Βασικές δυσνόητες έννοιες του πραγματικού κόσμου γίνονται εύκολα προσβάσιμες και παιχνίδι στα μικρά χεράκια των παιδιών.

Δώστε κι εσείς την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο και να γίνουν μικροί επιστήμονες!

BeeBot – Σχήματα

42,00 με Φ.Π.Α 444446
Για χρήση με το BeeBot και το BlueBotΔείτε άλλες πίστες εδώ

BeeBot

Original price was: €121,11.Η τρέχουσα τιμή είναι: €93,00. με Φ.Π.Α 444444
BeeBot, η “έξυπνη μέλισσα”. Το ρομπότ που θα βάλει τα παιδιά του νηπιαγωγείου στον κόσμο της ρομποτικής και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης!

Μοντέλο Ηλιακού Συστήματος Ηλεκτροκίνητο

60,00 με Φ.Π.Α 805287
Δημιουργήστε το θαύμα του ηλιακού συστήματος σε οποιοδήποτε δωμάτιο με αυτό το μηχανοκίνητο μοντέλο. Οι μαθητές μπορούν να δουν τις λειτουργίες του ηλιακού συστήματος ή να δημιουργήσουν το δικό τους πλανητάριο!

Σετ Εργαστηρίου Ποδιά και Γυαλιά Προστασίας

26,00 με Φ.Π.Α 902761
Σετ Εργαστηρίου Ποδιά και Γυαλιά Προστασίας Αφήστε τα παιδιά να ντυθούν σαν επιστήμονες χρησιμοποιώντας αυτά τα επιστημονικά εργαλεία . Επιτρέπει

ΣΕΤ Συλλογής και Παρατήρησης

31,00 με Φ.Π.Α 820010
ΣΕΤ Συλλογής και Παρατήρησης Με αυτό το ΣΕΤ Συλλογής και Παρατήρησης τα παιδιά θα παρατηρήσουν και συλλέξουν υλικό από το

Δείτε περισσότερα προϊόντα σχετιά με την προσέγγιση STEM στην προσχολική ηλικία στις κατηγορίες:

Φυσικές Επιστήμες

Μαθηματικά (προσχολικά)

Ρομποτική Νηπιαγωγείου Δημοτικού