Διαθλασιόμετρο για Μέλι (58 – 90% σάκχαρα)
Το Διαθλασιόμετρο αυτό σας επιτρέπει να παίρνετε γρήγορα μέτρηση του ποσοστού των σακχάρων 58 – 90%. Το μοντέλο αυτό μπορεί να μετρήσει 3 κοινούς δείκτες του μελιού. Την περιεκτικότητα σε σάκχαρα, τους βαθμούς (baume) και το περιεχόμενο σε νερό.
Χαρακτηριστικά προϊόντος:
- Κλίμακα μέτρησης 58-90% σε σάκχαρα, 38°-43° be, 17-27% νερό.
- Ελάχιστη κλίμακα 0.5% σε σάκχαρα, 0.5° be, 1% νερό.
- Δυνατότητα βαθμονόμησης
- Ευκολία καθαρισμού με απιονισμένο νερό.
Εύρος μέτρησης:
Brix 58 – 90 % ,
Baume 38-43
Water 12-27 %
Ακρίβεια:
Brix ±0.5 % ,
Baume ±0.5 ,
Water ±1 %
Το φορητό σακχαροδιαθλασίμετρο αποτελείται από τα εξής μέρη:
![διαθλασιμετρο Διαθλασιόμετρο για Μέλι (58-90% σάκχαρα) Refractometer for honey](https://www.why.gr/wp-content/uploads/2019/07/διαθλασιμετρο.jpg.webp)
Περιλαμβάνονται επίσης:
- Οδηγίες χρήσης στα αγγλικά
- Διορθωτικοί πίνακες θερμοκρασίας
- Πανάκι καθαρισμού του πρίσματος
- Κατσαβίδι ρύθμισης του κοχλία
- σταγονομετρική πιπέτα
- Απιονισμένο νερό για βαθμονόμηση
![3af13aaf-8506-4532-9202-072ada9985d9_4_342856049_455460-huge Διαθλασιόμετρο για Μέλι (58-90% σάκχαρα) Refractometer for honey](https://www.why.gr/wp-content/uploads/2019/07/3af13aaf-8506-4532-9202-072ada9985d9_4_342856049_455460-huge-1024x888.jpg.webp)
ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΘΛΑΣΙΟΜΕΤΡΟΥ
Η χρήση του οργάνου είναι απλή. Στην αρχή εκπλύνονται οι επιφάνειες του πρίσματος και του καλύμματος με απεσταγμένο νερό και σκουπίζονται προσεκτικά (Ο καθαρισμός αυτός γίνεται μετά από κάθε χρήση του οργάνου).
![1e1eb3185ce20690856c844058cbb09d-700x700 Διαθλασιόμετρο για Μέλι (58-90% σάκχαρα) Refractometer for honey](https://www.why.gr/wp-content/uploads/2019/07/1e1eb3185ce20690856c844058cbb09d-700x700-1.jpg.webp)
Δείτε στο παρακάτω video πως μπορείτε να κάνετε βαθμονόμηση σε Διαθλασίμετρα (γενικές οδηγίες)
![diatlasimetro_meliou Διαθλασιόμετρο για Μέλι (58-90% σάκχαρα) Refractometer for honey](https://www.why.gr/wp-content/uploads/2019/07/diatlasimetro_meliou-300x300.jpg.webp)