Διαθλασιόμετρο για Μέλι (58-90% σάκχαρα) Refractometer for honey
Ηχόμετρο Original price was: €310,00.Η τρέχουσα τιμή είναι: €245,00. με Φ.Π.Α
Back to products

Διαθλασιόμετρο για Μέλι (58 – 90% σάκχαρα)

36,00 με Φ.Π.Α

Διαθλασίμετρο για Μέλι (58 – 90% Brix)
58-90% Brix, 38°-43° be, 17-27% νερό
Refractometer for honey 58-90% sugars

Περιγραφή

Διαθλασιόμετρο για Μέλι (58 – 90% σάκχαρα)

Το Διαθλασιόμετρο αυτό σας επιτρέπει να παίρνετε γρήγορα μέτρηση του ποσοστού των σακχάρων 58 – 90%. Το μοντέλο αυτό μπορεί να μετρήσει 3 κοινούς δείκτες του μελιού. Την περιεκτικότητα σε σάκχαρα, τους βαθμούς (baume) και το περιεχόμενο σε νερό.

Χαρακτηριστικά προϊόντος:

  • Κλίμακα μέτρησης 58-90% σε σάκχαρα, 38°-43° be, 17-27% νερό.
  • Ελάχιστη κλίμακα 0.5% σε σάκχαρα, 0.5° be, 1% νερό.
  • Δυνατότητα βαθμονόμησης
  • Ευκολία καθαρισμού με απιονισμένο νερό.

Εύρος μέτρησης: 
Brix 58 – 90 % ,
Baume 38-43
Water 12-27 %

Ακρίβεια:
Brix ±0.5 % ,
Baume ±0.5 ,
Water ±1 %

Το φορητό σακχαροδιαθλασίμετρο αποτελείται από τα εξής μέρη:

Διαθλασιόμετρο για Μέλι (58-90% σάκχαρα) Refractometer for honey

Περιλαμβάνονται επίσης:

  • Οδηγίες χρήσης στα αγγλικά
  • Διορθωτικοί πίνακες θερμοκρασίας
  • Πανάκι καθαρισμού του πρίσματος
  • Κατσαβίδι ρύθμισης του κοχλία
  • σταγονομετρική πιπέτα
  • Απιονισμένο νερό για βαθμονόμηση
Διαθλασιόμετρο για Μέλι (58-90% σάκχαρα) Refractometer for honey

ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΘΛΑΣΙΟΜΕΤΡΟΥ

Η χρήση του οργάνου είναι απλή. Στην αρχή εκπλύνονται οι επιφάνειες του πρίσματος και του καλύμματος με απεσταγμένο νερό και σκουπίζονται προσεκτικά (Ο καθαρισμός αυτός γίνεται μετά από κάθε χρήση του οργάνου).

Βαθμονόμηση

Προτού γίνει η μέτρηση, ρυθμίζεται το όργανο με την τοποθέτηση 1-2 σταγόνων απεσταγμένου νερού θερμοκρασίας 20 °C, στην επιφάνεια του πρίσματος που καλύπτεται με το κινητό κάλυμμα. Κοιτώντας το οπτικό πεδίο στο φως, πρέπει η γραμμή που χωρίζει το φωτεινό από το σκοτεινό πεδίο να συμπίπτει με το 0 της κλίμακας, εαν δεν συμπίπτει τότε στρέφοντας τον ρυθμιστικό κοχλία κανονίζεται να συμπίπτει.

Διαθλασιόμετρο για Μέλι (58-90% σάκχαρα) Refractometer for honey

Για χρήση σε δείγματα μελιού, όπως για τα μοντέλα 58-90%, για την βαθμονόμηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Η βαθμονόμηση γίνεται τοποθετώντας 1-2 σταγόνες κεδρέλαιο, κλείνοντας το κάλυμμα και παίρνοντας τη μέτρηση. Η μέτρηση για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναιι στους 71,5% Brix. (αποδεκτές τιμές είναι από 71% έως 72%)

Δείτε στο παρακάτω video πως μπορείτε να κάνετε βαθμονόμηση σε Διαθλασίμετρα (γενικές οδηγίες)

Μέτρηση

Μετά τη ρύθμιση του οργάνου τοποθετούνται 1-2 μεγάλες σταγόνες μέλι πάνω στην επιφάνεια του πρίσματος. Κλείνεται το καπάκι και έτσι το μέλι απλώνεται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και παρατηρείται το οπτικό πεδίο στο φως. Η ανάγνωση γίνεται όταν μετακινώντας τον μικροκοχλία του οργάνου, εμφανιστεί καθαρά η διαχωριστική γραμμή που χωρίζει το φωτεινό από το σκοτεινό πεδίο. Ο αριθμός της κλίμακας που αντιστοιχεί στη διαχωριστική γραμμή δίνει την περιεκτικότητα του γλεύκους σε σάκχαρο επί τοις % (βαθμοί Brix, όπου 1 Brix= 1% σάκχαρο κ.β.)

Διαθλασιόμετρο για Μέλι (58-90% σάκχαρα) Refractometer for honey

Οι ενδείξεις της κλίμακας είναι κανονισμένες για τη θερμοκρασία των 20 °C. Έτσι αν το μέλι έχει διαφορετική θερμοκρασία, τότε το αποτέλεσμα διορθώνεται με πρόσθεση αν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη ή με αφαίρεση αν είναι μικρότερη, του 0,2% ανά 3 βαθμούς διαφοράς. Η διόρθωση γίνεται και τη βοήθεια των Πινάκων, που περιλαμβάνονται στο προϊόν.