Κύκλος Δεξιοτήτων «Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη» - why.gr

Κύκλος Δεξιοτήτων «Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη»

Κύκλος Δεξιοτήτων «Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη»

Τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Παιδείας για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται στην πιλοτική προσθήκη νέων θεματικών κύκλων στο Νηπιαγωγείο και στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού και του Γυμνασίου, αξιοποιώντας μεθόδους διερευνητικής – ανακαλυπτικής μάθησης.  Βασική επιδίωξη είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Με βάση τον θεματικό κύκλο «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ» – «Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη» και την επιμέρους θεματική «Αλληλοσεβασμός και Διαφορετικότητα» τα παιδιά καλούνται μέσα από τις κατάλληλες βιωματικές δραστηριότητες να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία που αποτελούν βασικές δεξιότητες ζωής.

Μέσα από τα κατάλληλα εκπαιδευτικά παιχνίδια, είναι σημαντικό οι μαθητές ήδη από την προσχολική ηλικία να γνωρίσουν τα συναισθήματά τους και να αποκτήσουν ενσυναίσθηση. Γνωρίζοντας καλά τα συναισθήματά τους μπορούν να κατανοήσουν τι νιώθει ο φίλος τους και να μπουν στη δική του θέση όταν του συμβαίνει κάτι. Για τον λόγο αυτόν, είναι σημαντικό να υλοποιούνται οι κατάλληλες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις ώστε να αποκτούν αυτοέλεγχο και υιοθετούν σωστές στάσεις και συμπεριφορές σε σχέση με τους γύρω τους.

Το εκπαιδευτικό υλικό της Διερευνητικής Μάθησης θα βοηθήσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο των συναισθημάτων, να μάθουν να επιλύουν διαφορές στο σχολικό περιβάλλον και να δείχνουν μηδενική ανοχή στον σχολικό εκφοβισμό.

Έλα στη θέση μου

40,00 με Φ.Π.Α 120845
Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που αποτελείται από ένα σπιράλ με 10 εικόνες, 15 χαρακτήρες και 10 συναισθήματα.

Κατάλληλο για ηλικίες 3 - 8 ετών.

Προτείνεται για δραστηριότητες σε ομάδες ή σε ζευγάρια.

Επίλυση Προβλημάτων: Στο Σχολείο

50,00 με Φ.Π.Α 120831
Αποτελείται από 7 απλές ιστορίες που αφηγούνται δύο τρόπους επίλυσης διαφόρων προβλημάτων και αναφέρουν τις συνέπειες που προκύπτουν µετά από τη λήψη µίας καλής ή µίας άσχηµης απόφασης.

Κατάλληλο για ηλικίες 3 - 8 ετών.

Προτείνεται για δραστηριότητες σε ομάδες ή σε ζευγάρια.

Κάρτες Anti-Bullying

25,00 με Φ.Π.Α 120840
Σετ από κάρτες που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές καταστάσεις με τις οποίες τα παιδιά μαθαίνουν να αποτρέπουν και να αποφεύγουν συμπεριφορές bullying.

Κατάλληλο για ηλικίες 4 - 8 ετών.

Προτείνεται για δραστηριότητες σε ομάδες ή σε ζευγάρια.

Μαθαίνοντας για τα Συναισθήματα

30,00 με Φ.Π.Α 120545
Βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τα ίδια τους τα συναισθήματα, να τα αναγνωρίζουν στους άλλους και να λαμβάνουν αποφάσεις για τη συμπεριφορά τους.

Κατάλληλο για ηλικίες 2 - 8 ετών.

Προτείνεται για δραστηριότητες σε ομάδες ή σε ζευγάρια.

Μαριονέτες για τα Συναισθήματα

59,00 με Φ.Π.Α 164001
Σετ από 6 γαντόκουκλες για την εκμάθηση των συναισθημάτων από τα παιδιά, 4 από τις οποίες μπορούν να φορεθούν και από την ανάποδη όψη.

Κατάλληλο για ηλικίες 3 - 8 ετών.

Φυλλάδια Anti-Bullying

45,00 με Φ.Π.Α 120841
Οι συγκεκριμένες αφίσες τονίζουν την μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές bullying στα σχολεία και βοηθούν στο να αποτρέπονται αυτές. Περιλαμβάνουν διαφορετικές καταστάσεις σχολικού εκφοβισμού: φυσικής βίας, ψυχολογικής βίας, κοινωνικού αποκλεισμού, ενοχλήσεων ή cyber bullying.

Κατάλληλο για ηλικίες από 3 ετών και πάνω.

Ανακαλύπτοντας τα Συναισθήματα

42,01 με Φ.Π.Α 972402
Το σετ Ανακαλύπτοντας τα Συναισθήματα έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τα παιδιά να μάθουν για μια σειρά από συναισθήματα και να τα επιτρέπει να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά με άλλα. Χρησιμοποιώντας τα συστατικά του σετ τα παιδιά θα είναι σε θέση να συζητήσουν, να παρατηρήσουν και να κατανοήσουν καλύτερα πώς αισθάνονται.