Εργαστήρια Δεξιοτήτων STEM στα Σχολεία

Προγράμματα πακέτων με υλικό και δραστηριότητες εφαρμοσμένων θετικών επιστημών και εκπαιδευτικής ρομποτικής για διεξαγωγή στο πλαίσιο του θεσμού των Δεξιοτήτων στα σχολεία, για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Για την υλοποίηση αυτών των δράσεων,  μπορεί να χρησιμοποιούν ποικίλο υλικό, όπως δομικά στοιχεία για κατασκευές, υλικό τεχνολογίας, διάφορα εργαλεία, κ.α.  αλλά και δραστηριότητες (Activities) που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε διάστημα 40 λεπτών.

STEM και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Οι δραστηριότητες για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που ασχολούνται με εκπαιδευτική ρομποτική είναι σχεδιασμένες για να παρέχουν στους μαθητές μια ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική εμπειρία στον τομέα της ρομποτικής. Αυτές οι δραστηριότητες επικεντρώνονται στην κατανόηση των βασικών αρχών της ρομποτικής, στην ανάπτυξη προγραμματιστικών δεξιοτήτων και στην επίλυση προβλημάτων. Ορισμένες συνηθισμένες δραστηριότητες σε ένα τέτοιο εργαστήριο περιλαμβάνουν:

  • Δημιουργία κατασκευών: Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δικές τους κατασκευές χρησιμοποιώντας διάφορα δομικά υλικά όπως τουβλάκια. Στη συνέχεια μαθαίνουν να δίνουν κίνηση στις κατασκευές στους χειροκίνητα.
  • Προγραμματισμός: Οι μαθητές μαθαίνουν πώς να προγραμματίζουν τα ρομπότ τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση γλωσσών προγραμματισμού όπως το Scratch, το MakeCode, ή ακόμα και πιο προχωρημένες γλώσσες όπως η Python.
  • Αισθητήρες και Ενσωματωμένα Συστήματα: Οι μαθητές εξοικειώνονται με τη χρήση αισθητήρων και την ενσωμάτωση διαφόρων συστημάτων στα ρομπότ τους για να τα καταστήσουν αυτοματοποιημένα και “έξυπνα”.

Προτεινόμενη Ροή Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για όλη την Πρωτοβάθμια

Νηπιαγωγείο

Α’-Β’ Δημοτικού

Β’-Γ’ Δημοτικού

Γ’-Δ’ Δημοτικού

Δ’-Ε’-Στ’ Δημοτικού

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

99,00 με Φ.Π.Α 777705
Το σετ Λιλιπούτειοι Μηχανικοί περιλαμβάνει όλα τα δομικά στοιχεία που χρειάζονται για τη διδασκαλία μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικά με το πώς λειτουργούν οι απλές μηχανές και τι σημασία έχουν στην καθημερινή μας ζωή.
9656 

Απλές Μηχανές

40,80 με Φ.Π.Α 777715
Με το πακέτο Απλές Μηχανές (Νέοι Μηχανικοί) οι μαθητές θα διδαχθούν πώς χρησιμοποιούνται οι απλές μηχανές στην καθημερινότητά μας.
 

Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές – Simple and Powered Machines

140,00 με Φ.Π.Α 777720
Simple and Powered MachinesΟι μαθητές κατανοούν τις βασικές αρχές μηχανικής που εφαρμόζονται στις έξι απλές μηχανές. Στη συνέχεια διευρύνουν την αντίληψη τους, προσθέτοντας πιο σύνθετους μηχανισμούς όπως γρανάζια και έκκεντρα.

Οι πρώτοι μου Αυτοματισμοί

Original price was: €195,00.Η τρέχουσα τιμή είναι: €170,20. με Φ.Π.Α 777710
Αποκτήστε το κιτ οι πρώτοι μου Αυτοματισμοί - WeDo στην καλύτερη τιμή της αγοράς!
WeDo 2.0

NEZHA Inventor’s kit V2 for micro:bit

189,00 με Φ.Π.Α 708288

Περιγραφή

Tο Nezha Inventor’s Kit περιέχει μια κεντρική μονάδα ικανή να υποδεχτεί την πλακέτα BBC micro:bit (δεν περιλαμβάνεται). Η κεντρική μονάδα αυτή μπορεί να υποστηρίξει 4 σερβοκινητήρες, 4 κινητήρες DC και 7 αισθητήρες που χρησιμοποιούν τηλεφωνικές υποδοχές RJ11 για την εύκολη σύνδεσή τους . Η κεντρική μονάδα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κουμπώνει σε οποιαδήποτε δομικά Lego και Fischertechnik και περιέχει εσωτερική επαναφορτιζόμενη μπαταρία

Η πλακέτα Micro:Bit δεν περιλαμβάνεται.

Το πακέτο περιλαμβάνει πάνω από 400 δομικά στοιχεία τύπου LEGO, κινητήρες , αισθητήρες και ενεργοποιητές .Το πακέτο συνοδεύεται από 32 Έτοιμες Δραστηριότητες που καλλιεργούν και εμπνέουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών .Ο Προγραμματισμός γίνεται με την πλατφόρμα Makecode, η οποία είναι η κύρια πλατφόρμα ανάπτυξης για το BBC micro: bit.Οι συμβατοί αισθητήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές Physical Computing , έτσι ώστε τα παιδιά  να μελετήσουν και να κατανοήσουν τα βασικά φυσικά μεγέθη .Η κεντρική μονάδα, εκτός από τους αισθητήρες που περιλαμβάνονται στην συσκευασία, μπορεί να συνδεθεί με όλους τους αισθητήρες της σειράς PlanetX.
708232

Ο Θαλής και η Μέλισσα Κάρτες Δραστηριοτήτων

115,00 με Φ.Π.Α 444403
Κάρτες Δραστηριοτήτων για την υλοποίηση του προγράμματος Ο Θαλής και η Μέλισσα. Το πακέτο περιλαμβάνει 444 κάρτες Α6 διαστάσεων (14,8 x 10,5 cm). Για την υλοποίηση του προγράμματος ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ και ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ η μελισσούλα BeeBot , διάφορες πίστες (Mat - Χαλάκια), ζάρια, ζυγαριά αριθμών, αριθμητήριο.

Κιτ αυτοκινήτου TPBot

60,00 με Φ.Π.Α 708230

Διαφορετική εμφάνιση: Η εμφάνιση του ρομποτικού αυτοκινήτου microbit tpbot είναι κατασκευασμένη από υλικό ABS. Σε σύγκριση με άλλα αυτοκίνητα, αυτό δεν είναι γυμνό αυτοκίνητο.Είναι ασφαλέστερο και έχει καλύτερο χρώμα και σκληρότητα.

Η πλακέτα Micro:Bit δεν περιλαμβάνεται.

Το TPbot διαθέτει δύο λειτουργίες : 

(1) Το TPBot  μπορεί να ακολουθήσει τη γραμμή και να αποφύγει τα εμπόδια χωρίς να έχετε συνδεδεμενο το micro: bit.

(2) Μόλις συνδέσετε  το micro: bit, αυτό γίνεται ένα προγραμματιζόμενο έξυπνο αυτοκίνητο micro: bit που προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν κώδικα. Υποστηρίζεται με 19 έτοιμες δραστηριότητες + 4 με επιπλέον χρήση του AI Lens

Αυτό το ρομπότ microbit είναι συμβατό με δομικά στοιχεία LEGO ,  τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα σχήματα και κατασκευές .

Gigo Micro:Bit Compatible Robots

215,00 με Φ.Π.Α 941269
Ενσωματώστε τη μικροσκοπική πλακέτα Micro:Bit στις ρομποτικές σας κατασκευές και προγραμματίστε τις δημιουργίες σας να πραγματοποιούν δεκάδες σύνθετες λειτουργίες!

** Οι τάξεις είναι χωρισμένες στο Δημοτικό ανά 2. Αυτο σημαίνει πως το ίδιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 2 τάξεις, πραγματοποιώντας διαφορετικές δραστηριότητες. Έτσι οι μαθητές δεν θα ξανακάνουν το ίδιο μάθημα στην επόμενη τάξη, αλλά έχοντας εξοικειωθεί με το υλικό θα πραγματοποιήσουν πιο δύσκολες δραστηριότητες. **

ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ (STEM)

Πρόκειται για μία σειρά από μκρές αυτόνομες θεματικές κατασκευές (κυρίως pre-cut) μέσα από τις οποίες οι μαθητές αφενός αναπτύσσουν και “ακονίζουν” τις κατασκευαστικές τους ικανότητες και αφετέρου ασχολούνται και μαθαίνουν για τον ηλεκτρισμό, τον ηλεκτρομαγνητισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά), κ.α.

Solar Power Station

22,00 με Φ.Π.Α 481031
Solar Power Station Solar Power Station Η ηλιακή φωτοβολταϊκή παραγωγή ενέργειας είναι σήμερα μια από τις πιο φιλικές προς το

Διπλή Ανεμογεννήτρια

13,50 με Φ.Π.Α 480050
Διπλή Ανεμογεννήτρια Διπλή Ανεμογεννήτρια Κατασκευάστε μια διπλή ανεμογεννήτρια για την κατανόηση της ενέργειας που παίρνουμε από τον αέρα. Διαστάσεις: 12

Hand – Cranked Generator Set

17,00 με Φ.Π.Α 481011
Hand – Cranked Generator Set Σετ Γεννήτριας για Μετατροπή Ενέργειας Κατασκευάστε μια γεννήτρια που μετατρέπει την μηχανική ενεργεία σε ηλεκτρική,

Solar Car – Ηλιακό Όχημα

16,00 με Φ.Π.Α 480010
Solar Car – Ηλιακό Όχημα Ηλιακό Όχημα Κατασκευάστε ένα αυτοκίνητο με φωτοβολταϊκό που κινείται με την ενέργεια του ήλιου. Μέγεθος:

Solar Lunar Rover Ηλιακό Διαστημικό Όχημα

14,00 με Φ.Π.Α 480013
Solar Lunar Rover Ηλιακό Διαστημικό Όχημα Solar Lunar Rover Ηλιακό Διαστημικό Όχημα Κατασκευάστε ένα διαστημικό όχημα – ρομπότ με φωτοβολταικό

Ηλεκτρομαγνητική Κούνια

11,00 με Φ.Π.Α 480061
Ηλεκτρομαγνητική Κούνια Ηλεκτρομαγνητική Κούνια Κατασκευάστε μια κούνια που χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, αλλά μόνο με το ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο μπορεί

Radio Transmitter

16,00 με Φ.Π.Α 482011
Κατασκευάστε ένα Radio Transmitter και κατανοήστε πως γίνεται η ασύρματη μετάδοση ισχύος με τη μορφή ραδιοκυμάτων από τον πομπό στον δέκτη.

Ηλεκτροκινητήρας

11,01 με Φ.Π.Α 481015
Ηλεκτροκινητήρας Ηλεκτροκινητήρας Κατασκευάστε ένα ηλεκτρικό μοτέρ που λειτουργεί με μπαταρία. Χρώμα: Ξύλο Υλικό: Ξύλο Η μπαταρία δεν περιλαμβάνεται Περιέχονται οδηγίες

Κύκλωμα Παράλληλο και σε Σειρά

10,50 με Φ.Π.Α 481034
Κύκλωμα Παράλληλο και σε Σειρά Κύκλωμα Παράλληλο και σε Σειρά Κατασκευάστε κύκλωμα σε σειρά και σε παράλληλη σύνδεση. Υπάρχουν δύο

DIY Simple Motor

9,00 με Φ.Π.Α 480030