Μοντέλο Ενδομυϊκής Ένεσης

1.100,00 με Φ.Π.Α

Κωδικός προϊόντος: 200453 Κατηγορία:
Περιγραφή

Μοντέλο Ενδομυϊκής Ένεσης

Μοντέλο Ενδομυϊκής Ένεσης

Αυτό το μοντέλο με ρεαλιστικό δέρμα είναι ιδανικό για να διδάξετε σωστές τεχνικές ένεσης και πώς να αποφύγετε τα νεύρα και τις φλέβες.

Η διαφανής δεξιά πλευρά του μοντέλου δείχνει εσωτερική δομή, συμπεριλαμβανομένων οστών, μυών, νεύρων και φλεβών. Το γλουτιαίο μέσο, τα νεύρα, οι φλέβες και ο μεγαλύτερος τροχαντήρας μπορούν να ψηλαφηθούν για να επιβεβαιώσουν τα σωστά σημεία ένεσης.

Το υγρό που εγχέεται στη σωστή θέση απορρίπτεται μέσω ενός σωλήνα αποστράγγισης στον σάκο αποστράγγισης.

Ανάβει ένα πράσινο φως όταν η ένεση έχει γίνει στη σωστή θέση και με σωστή τεχνική.

Ένα κόκκινο φως και ένας βομβητής αναβοσβήνουν εάν η ένεση έχει πάει πολύ βαθιά ή εάν η θέση της βελόνας είναι λανθασμένη.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Διαστάσεις: 43x28x44cm

Υλικό Κατασκευής: PVC

Πλευρά με δέρμα: προσομοιάζει το πραγματικό δέρμα

Διάφανη πλευρά: εσωτερική δομή με οστά, μύες, νεύρα και φλέβες

Πράσινο φως: Σωστή θλεση ένεσης και σωστή τεχνική

Κόκκινο φως: Λάθος θέση ένεσης και λανθασμένη τεχνική

Υγρό ένεσης: Αποστραγγίζεται

Είναι ιδανικό διδακτικό μοντέλο, για νοσηλευτές και φοιτητές ιατρικής.

Μοντέλο Ενδομυϊκής Ένεσης

Η ενδομυϊκή ένεση είναι μία ένεση χορήγησης ουσίας απευθείας στους μυς. Στην ιατρική, είναι μία από τις πολλές εναλλακτικές μεθόδους για τη χορήγηση φαρμάκων. Οι μύες έχουν μεγαλύτερα και περισσότερα αιμοφόρα αγγεία από τον υποδόριο ιστό και οι ενέσεις εκεί έχουν συνήθως ταχύτερους ρυθμούς απορρόφησης από τις υποδόριες ενέσεις ή τις ενδοδερμικές ενέσεις. Ανάλογα με το σημείο της ένεσης, η χορήγηση περιορίζεται σε 2 έως 5 χιλιοστόλιτρα υγρού.

Μοντέλο Ενδομυϊκής Ένεσης

Διαδικασία

Η επιλεγμένη περιοχή καθαρίζεται με αντιμικροβιακό και αφήνεται να στεγνώσει. Εγχέεται με το κυρίαρχο χέρι, κάνοντας μία γρήγορη κίνηση που κάθετα προς το σώμα του ασθενούς υπό γωνία μεταξύ 72 και 90 μοιρών. Η ταχύτερη έγχυση είναι λιγότερο επώδυνη. Στη συνέχεια, η βελόνα σταθεροποιείται με το μη κυρίαρχο χέρι, ενώ το κυρίαρχο χέρι ολισθαίνει στο έμβολο για να ενσταλάξει αργά το φάρμακο, καθώς η ταχεία έγχυση προκαλεί περισσότερη ενόχληση.

Το ΚΕΠΑ δεν συνιστά την ξεπερασμένη πρακτική της αναρρόφησης αίματος, για να αποκλείσει την ένεση σε αιμοφόρο αγγείο. Η βελόνα αποσύρεται με την ίδια γωνία. Συνιστάται η χρήση της «τεχνικής Z» ή ζιγκ ζαγκ, όπου το δέρμα τραβιέται και συγκρατείται στη μία πλευρά με το μη κυρίαρχο χέρι για περίπου μία ίντσα και μετά την απομάκρυνση της βελόνας το μετατοπισμένο δέρμα αφήνεται να επιστρέψει στην κανονική του θέση. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι το φάρμακο δεν διαρρέει πίσω κατά μήκος της διαδρομής της βελόνας. Εφαρμόζεται απαλή πίεση με μία γάζα, αλλά η περιοχή δεν μαλάσσεται για να αποτραπεί η εισχώρηση του φαρμάκου στον υποδόριο ιστό.