Άμυλο 1kg

12,00 με Φ.Π.Α

Άμυλο 1kg
Starch, amylum
C27H48O20
M.W: 692.7 g/mol
Cas Number: 9005-25-8
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Starch

Κωδικός προϊόντος: 330044 Κατηγορίες: ,
Περιγραφή

Άμυλο 1kg

Άμυλο 1kg

Το Άμυλο είναι ένας από τους πολυσακχαρίτες. Αποτελείται από δεκάδες χιλιάδες μόρια γλυκόζης, που ενώνονται με τον αποκαλούμενο “γλυκοζιτικό δεσμό” και σχηματίζουν σπειροειδή και διακλαδισμένη αλυσίδα. Συναντάται σε μορφή αμυλοκόκκων οι οποίοι περιλαμβάνουν την αμυλόζη (πολλά μόρια γλυκόζης σε ευθεία διάταξη) και την αμυλοπηκτίνη (πολλά μόρια γλυκόζης σε διακλαδισμένη διάταξη). Το άμυλο αποτελεί αποταμιευτικό πολυσακχαρίτη των φυτών, και διασπώμενο αποδίδει μόρια γλυκόζης τα οποία το φυτό χρησιμοποιεί ως μόρια για την παραγωγή ενέργειας.

Φυσικοχημικές Ιδιότητες

Μοριακός τύπος: C27H48O20

Μοριακό βάρος: 692.7 g/mol

Εμφάνιση: λευκή σκόνη

Χημική Δομή

Άμυλο 1kg Άμυλο 1kg Άμυλο 1kg Άμυλο 1kg Άμυλο 1kg Άμυλο 1kg Άμυλ

Ασφάλεια και αποθήκευση

Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου

Αναλυτική περιγραφή

Μια από τις κυριότερες ιδιότητες του αμύλου είναι η ζελατινοποίηση, όπου ένα αιώρημα αμύλου όταν θερμανθεί σε νερό ορισμένης θερμοκρασίας (56-60 °C) το νερό εισδύει στα μόρια της αμυλόζης και της αμυλοπηκτίνης με αποτέλεσμα την απότομη αύξηση του ιξώδους και τη μετατροπή του αιωρήματος σε γέλη (gel). Το φαινόμενο αυτό έχει σημασία στην αρτοποίηση, διότι κατά το ψήσιμο (ειδικότερα στα πρώτα στάδια του κλιβανισμού) το Άμυλο ζελατινοποιείται.

Το τροποποιημένο Άμυλο, το οποίο δεν είναι γενετικά τροποποιημένο τρόφιμο, προέρχεται από επεξεργασία του αρχικού αμύλου είτε με φυσικές είτε με ενζυματικές είτε με χημικές μεθόδους, με στόχο την αλλαγή των ιδιοτήτων της αρχικής πρώτης ύλης. Το τροποποιημένο Άμυλο χρησιμοποιείται σχεδόν εξ ίσου με το αρχικό σε πολλές εφαρμογές, ως παράγοντας διόγκωσης, ως σταθεροποιητής ή γαλακτωματοποιητής. Χρησιμοποιείται, επίσης, σε φαρμακευτικά σκευάσματα ως έκδοχο, κυρίως σε δισκία ή ταμπλέτες, και ως παράγοντας δέσμευσης σε τύπους χαρτιού με ειδικές επικαλύψεις.