Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ο STEM Education είναι επιστημονικός σύμβουλος του WRO Hellas όσον αφορά στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής. Με όχημα τους διαγωνισμούς, επιδιώκουμε την εισαγωγή της μεθοδολογίας STEM στην εκπαίδευση, συστήνοντας στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα τον πυρήνα του STEM, την εκπαιδευτική ρομποτική. Οι διαγωνισμοί μας αξιοποιούνται ως κίνητρο για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, με σκοπό, τόσο την αύξηση του ενδιαφέροντος της σχολικής κοινότητας απέναντι στην εκπαιδευτική ρομποτική, όσο και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό των ελληνικών σχολείων μέσα από τον εφοδιασμό τους με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Μέχρι στιγμής, οι υποστηρικτές μας κι εμείς έχουμε κατορθώσει να εφοδιάσουμε περισσότερα από 800 σχολεία με εξοπλισμό, καθώς και να καταρτίσουμε περισσότερους από 1600 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας μέσω δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων (online και offline).

Διαγωνισμοί

Οι διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής του WRO Hellas για το σχολικό έτος 2017-2018 τελούν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

O WRO Hellas διεξάγει κάθε χρόνο τον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου, με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι σε εξέλιξη.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2017 ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην World Robot Olympiad που διεξήχθη στην Κόστα Ρίκα. Η επόμενη Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018 θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2018.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO διοργανώνεται από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE.

Register