Εκπαιδευτική πρόταση για την προσχολική εκπαίδευση

Στόχος του νηπιαγωγείου είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Η νηπιαγωγός δημιουργεί κατάλληλες διδακτικές καταστάσεις που να ευνοούν τη νοητική, σωματική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του νηπίου. Τα μαθηματικά καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος στη διδακτική διαδικασία, αφού μέσα από την κατανόηση μαθηματικών εννοιών τα παιδιά μπορούν να ερμηνεύσουν τον κόσμο που τα περιβάλλει. Ένας  άλλος βασικός σκοπός  της εφαρμογής των μαθηματικών σε τάξεις προσχολικής ηλικίας είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης.

Στόχος είναι η προσέγγιση των μαθηματικών εννοιών  και η ανάπτυξη των κατάλληλων διεργασιών, πάνω στις οποίες θα δομηθούν αργότερα οι μαθηματικές έννοιες. Η μάθηση των μαθηματικών εννοιών είναι μια μακροχρόνια διαδικασία που περνάει από διαφορετικά στάδια. Σε κάθε στάδιο μέσα από εμπειρίες και κατάλληλες μαθηματικές καταστάσεις, οι οποίες σχεδιάζονται ώστε να οδηγήσουν βαθμιαία στην ολοκληρωμένη μαθηματική γνώση, το παιδί προσεγγίζει κάποιες όψεις της σχετικής μαθηματικής έννοιας.

Ο/Η νηπιαγωγός δημιουργώντας το κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον, θέτοντας κατάλληλα ερωτήματα, δίνοντας στα παιδιά σωστά ερεθίσματα και χρησιμοποιώντας κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να τα βοηθήσει να αποκτήσουν μαθηματικές δεξιότητες πάνω στις οποίες θα οικοδομήσουν πιο σύνθετες μαθηματικές έννοιες αργότερα.

Η σωματική ανάπτυξη είναι εξίσου σημαντική, γι’ αυτό δίνεται έμφαση τόσο στην ανάπτυξη της λεπτής όσο και της αδρής κινητικότητας. Τα παιδιά μέσα από την εμπλοκή τους σε κινητικές δραστηριότητες όχι μόνο αναπτύσσονται σωματικά κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους, τις δυνατότητες τους, κοινωνικοποιούνται, κατακτούν τη γνώση με όλες τους τις αισθήσεις. Οι κινητικές δραστηριότητες είναι οι αγαπημένες των παιδιών αφού εκ φύσεως έχουν τόση ενέργεια και «περιέργεια» για τον κόσμο που τα περιβάλλει που μέσα από αυτές βρίσκουν δίοδο εκτόνωσης.

Το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται σε κάθε είδους δραστηριότητα πρέπει να είναι κατάλληλο, ποιοτικό και να βοηθάει στην επίτευξη των στόχων που θέτει κάθε φορά ο/η νηπιαγωγός. Επίσης θα πρέπει να είναι ελκυστικό για τα παιδιά, είτε για να συμμετέχουν με περισσότερη ευχαρίστηση στις δραστηριότητες είτε για να επιλέγουν να παίζουν με αυτό την ώρα του ελεύθερου παιχνιδιού.

Και επειδή τα νήπια μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, κάντε τη γνώση παιχνίδι με το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό.

Εκπαιδευτικό Yλικό

Κάρτες για Μωσαϊκά

6,49 8,05 με ΦΠΑ

Κάρτες για Μωσαϊκά ,

Κάρτες για Μωσαϊκά 6 κάρτες (16 x 16 cm) – διπλής όψης Στις κάρτες αυτές υπάρχουν 3 είδη ασκήσεων: 4 ασκήσεις καθρεπτισμού/ειδώλου 4 ασκήσεις αναπαραγωγής 4 ασκήσεις συμπλήρωσης

Learn More
187240
Μωσαϊκό Τετράγωνο

34,15 42,35 με ΦΠΑ

Μωσαϊκό Τετράγωνο ,

Το προϊόν αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν σημαντικές προμαθηματικές έννοιες  μέσα από τη δημιουργία μοτίβων , συμμετριών.

Learn More
181959
Κάρτες για Γεωμετρικά Σχήματα (2D, 3D, σύνθετα) ,

Κάρτες δραστηριοτήτων για 2D, 3D και σύνθετα γεωμετρικά σχήματα.

Learn More
941780
Ζυγαριά Αριθμών Τάξης

21,90 27,16 με ΦΠΑ

Ζυγαριά Αριθμών Τάξης ,

Θεμελιώστε τις βάσεις της αριθμητικής! Τα παιδιά θα μάθουν τους αριθμούς και την έννοια της ισοδυναμίας μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία!

Learn More
101603
Gigo Τριγωνική Βάση & Κάρτες για Πάτερν Μπλοκ , ,

Gigo Τριγωνική Βάση & Κάρτες για Πάτερν Μπλοκ Τριγωνική Βάση & Κάρτες για Πάτερν Μπλοκ. Η βάση με τις κάρτες για πάτερν μπλοκ εξοικειώνει τα παιδιά με τη χρήση των σχημάτων μέσα από την συμπλήρωση του τριγώνου με το συνδυασμό διαφόρων σχημάτων, την συμπλήρωση των άχρωμων σχημάτων της καρτέλας με τα αντίστοιχα πλαστικά σχήματα του […]

Learn More
101162
Gigo Πάτερν Μπλοκ Πλαστικά

14,90 18,48 με ΦΠΑ

Gigo Πάτερν Μπλοκ Πλαστικά , ,

Ιδανικά για την προσέγγιση γεωμετρικών και προμαθηματικών εννοιών.

Learn More
101042
Αλληλοσυνδεόμενοι Κύβοι 2cm , , ,

Αλληλοσυνδεόμενοι Κύβοι 2cm Οι Gigo Αλληλοσυνδεόμενοι Κύβοι είναι χρωματιστοί, αλληλοσυνδεόμενοι (μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους με 5 έδρες-ενώσεις ) και εισάγουν τα παιδιά σε μαθηματικές έννοιες όπως δημιουργία μοτίβων, αρίθμηση, πρόσθεση/αφαίρεση, πληθικότητα, πολλαπλασιασμός/διαίρεση, μετρήσεις. Σε συνδυασμό με τη βάση για αλληλοσυνδεόμενους κύβους μπορείτε να δείξετε επιπλέον έννοιες όπως εμβαδόν, όγκο. Το σετ περιέχει 100 κύβους σε […]

Learn More
101017
Γεωπίνακας 11×11 & 11×7,10×6, διπλής όψης, κίτρινος ,

Γεωπίνακας 11×11 & 11×7,10×6, διπλής όψης, κίτρινος Με τον Γεωπίνακα (γεωμετροπίνακα) οι μαθητές θα ανακαλύψουν τα γεωμετρικά σχήματα την συμμετρία, την περίμετρο, την έννοια του εμβαδού κ.λ.π. Ο κάθε γεωπίνακας είναι διπλής όψης, από πλαστικό, μη τοξικό υλικό. Στη μία του πλευρά διαθέτει 121 καρφιά (11Χ11) σε διάταξη τετραγώνων, με τα οποία οι μαθητές, χρησιμοποιώντας λάστιχα, […]

Learn More
181615
Σετ Κατασκευής Γεωμετρικών Σxημάτων ,

Σετ Κατασκευής Γεωμετρικών Σxημάτων Κατασκευάστε γρήγορα και εύκολα δισδιάστατα αλλά και τρισδιάστατα γεωμετρικά σχήματα! Το σετ περιλαμβάνει: 122 ραβδάκια σε τρία διαφορετικά μήκη (13.5cm , 8.5cm και 5.5cm) 48 συνδέσμους (2.5cm D) Σε πλαστική συσκευασία (κουβαδάκι) με καπάκι για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση.

Learn More
941776
Τα Ξυλάκια Επανέρχονται Πλαστικά Cuisenaire , , ,

Τα Ξυλάκια Επανέρχονται Πλαστικά Cuisenaire Τα Ξυλάκια Επανέρχονται Πλαστικά Cuisenaire. Τα Cuisenaire rods είναι ένα ευέλικτος τρόπος κατανόησης των μαθηματικών. Ο τρόπος διδασκαλίας στηρίζεται στο συνδυασμό χρωμάτων και αντιστοιχίας με συγκεκριμένο αριθμό. Το λευκό είναι το 1, το κόκκινο το 2, το γκρι το 3, το ροζ το 4, το κίτρινο το 5, το πράσινο […]

Learn More
101028
101201
Αριθμοσειρά Θετικών & Αρνητικών Αριθμών

Αριθμοσειρά Θετικών & Αρνητικών Αριθμών Μοναδική αριθμοσειρά πολλαπλών χρήσεων για την κατανόηση των θετικών και αρνητικών αριθμών. Οι μαθητές ανακαλύπτουν τους αρνητικούς βαθμούς την πρόσθεση την αφαίρεση και αριθμητικές ισότητες. Η αριθμοσειρά είναι από -25 έως το 25 οι αρνητικοί αριθμοί είναι με κόκκινο χρώμα. Το μήκος της είναι 120 και πλάτος 20 εκατοστά. Μπορείτε να γράφετε […]

Learn More
107696
Σετ 2 Καθρεπτών με Βάση

12,50 15,50 με ΦΠΑ

Σετ 2 Καθρεπτών με Βάση

Σετ 2 Καθρεπτών με Βάση Το σετ περιέχει 2 πλαστικοποιημένους καθρέπτες 150 x 100 x 1.5 mm με ξύλινη βάση 16 x 16 cm, 15 κάρτες με μοτίβα σε πλαστική συσκευασία (σακουλάκι).

Learn More
181520