Το Six Bricks είναι ένα hands on εργαλείο για μάθηση. Μέσα από διασκεδαστικές και σύντομες δραστηριότητες με το σετ LEGO DUPLO.
Τα τουβλάκια είναι σε έξι φωτεινά χρώματα, ώστε τα παιδιά να  μπορούν να εξασκήσουν τη μνήμη, την κίνηση, τη δημιουργικότητά τους και πολλά άλλα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις δραστηριότητες και φυσικά να κάνετε τις δικές σας δραστηριότητες ώστε να ταιριάζουν με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Six Bricks από την Διερευνητική Μάθηση | | why.gr

Βρείτε έμπνευση για μάθηση μέσω παιχνιδιού σε αυτό το φυλλάδιο που περιέχει 25 δραστηριότητες και επεκτείνεται τις ιδέες.

Όταν τα παιδιά προκαλούνται με παιχνιδιάρικο τρόπο, τότε εξασκούν δεξιότητες μάθησης όπως:

  • Γλώσσα – να περιγράφουν με πλούσιο λεξιλόγιο, να δίνουν σαφές οδηγίες, να εξηγούν τους λογούς και να αφηγούνται ιστορίες. Βοηθά  στο να επικοινωνούν με άλλους και να εκφράζουν τις ιδέες τους.
  • Επίλυση προβλημάτων – όπως να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και να θυμούνται μια εργασία ή μια πρόκληση, να ορίσουν στόχους και να κάνουν σχέδια, να δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες και να σκεφτούν τι κάνουν και για πιο λόγο το κάνουν.
  • Συνεργασία – να δουλεύουν μαζί σε ζευγάρια ή ομάδες, να μάθουν να μοιράζονται το υλικό με το οποίο εργάζονται και να μάθουν να περιμένουν την σειρά τους, να μάθουν από τους συνομηλίκους τους και να ανταλλάξουν ιδέες και να δώσουν ο ένας στον άλλο ρόλους και ευθύνες.

Κατεβάστε δραστηριότητες για να δοκιμάσετε το Six Bricks με τα παιδιά ή τους μαθητές σας και εγγραφείτε στην κοινότητα του Six Bricks Facebook για να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας ή να εμπνευστείτε από άλλους.