Γνωριμία/Παρουσίαση Δυνατοτήτων του LEGO WeDo

Τα LEGO WeDo είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού.

Οι μαθητές δημιουργούν ομάδες, μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν δημιουργώντας μηχανικές κατασκευές που θα τις χρησιμοποιούν ως πρωταγωνιστές σε ιστορίες (παραμύθια) βγαλμένα από την πραγματική ζωή, μέσα από τις ανάγκες ανθρώπων και ζώων.

Το προγραμματιστικό περιβάλλον διαθέτει γραφική γλώσσα προγραμματισμού, η οποία καθιστά πιο προσιτό τον προγραμματισμό στα παιδιά (7+), στους εφήβους και σε άλλους αρχάριους προγραμματιστές.

Έτσι οι μαθητές θα μάθουν να προγραμματίζουν και να “δίνουν” κίνηση, μέσω κινητήρων (μοτέρ) συνδυάζοντας τα δεδομένα που θα λαμβάνουν από το περιβάλλον (μέσω αισθητήρων).

Workshop Για LEGO WeDo από την Διερευνητική Μάθηση

Κατασκεύασε

Συνδυάζοντας τα εύχρηστα τουβλάκια LEGO® με ένα εύκολο στη χρήση λογισμικό και δίνοντας έμπνευση για μια πλειάδα STEM projects, το LEGO Education WeDo 2.0 Core set επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς και στους μαθητές τους να δημιουργήσουν κατασκευές σε ρεαλιστικό περιβάλλον.

Workshop Για LEGO WeDo από την Διερευνητική Μάθηση

Προγραμμάτισε

Από τη δημιουργία κώδικα με απλό drag & drop έτοιμων στοιχείων μέχρι την ανάπτυξη πιο πολύπλοκων αλγορίθμων, οι εκπαιδευτικοί είναι σε θέση να ενθαρρύνουν τους μαθητές να ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους και να αναπτύσσουν τις δικές τους ιδέες και θεωρίες, ζωντανεύοντας την επιστήμη μέσα από τον προγραμματισμό!

Workshop Για LEGO WeDo από την Διερευνητική Μάθηση

Μάθε

Μέσα από δραστηριότητες STEM εμπνευσμένες από το φυσικό περιβάλλον και συνδέοντας τις κατασκευές με τον προγραμματισμό, το WeDo 2.0 επιτρέπει στους μαθητές να αναπτύξουν αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και να τον χρησιμοποιήσουν για να βρουν προγραμματιστικές λύσεις που θα διαδρούν με τον κόσμο που τους περιβάλει.

Το LEGO WeDo είναι συμβατό και με το Scratch, ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα το οποίο διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα του Μ.Ι.Τ

Στο χώρο της εταιρείας μας, μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τις δυνατότητες της πλατφόρμας εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO WeDo.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και το LEGO Education Academy

Σχετικά εκπαιδευτικά υλικά