Επαγγελματική ανάπτυξη και εκπαίδευση

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της LEGO® Education Academy από τη Διερευνητική Μάθηση, δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε δάσκαλο να επιτύχει χρησιμοποιώντας τις λύσεις που προτείνουμε για την τάξη. Για να το διασφαλίσουμε αυτό, παρέχουμε εκπαίδευση πρόσωπο με πρόσωπο, εξυπηρέτηση σε Ελλάδα και Κύπρο και δωρεάν διαδικτυακούς πόρους για υποστήριξη.

Μέσα από το LEGO® Education Academy μαθαίνετε την εκπαιδευτική αξία των προϊόντων της LEGO® Education, εκπληρώνετε και υπηρετείτε τους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς στόχους σας.  Σας δίνουμε τη δυνατότητα να κατανοήσετε την εκπαιδευτική τους αξία και να την εφαρμόσετε μέσα στην τάξη και στους μαθητές σας.

Αν θέλετε να γίνετε Δάσκαλος εκπαιδευτικής ρομποτικής, προσχολικής εκπαίδευσης και πρώτων τάξεων του δημοτικού συνεχίστε την εκπαίδευση σας στον STEM Education και στα θεματικά του σεμινάρια.

Με το LEGO® Education Academy θα διδαχθείς τις μεθόδους διδασκαλίας του αύριο που θα απογειώσουν την καριέρα σου.

Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι μια διαρκής διαδικασία και αυτό υπηρετούμε μέσα από τα Σεμινάρια Πιστοποίησης. Η εκπαίδευση πρόσωπο με πρόσωπο παρέχεται από Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές όπως τον Παναγιώτη Βέρρα για Ελλάδα και τον Dr. Perikle Cheng για Κύπρο που έχουν διακριθεί στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Επίσης είναι μέντορες της μεθοδολογίας STEM στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί μας παρέχουν τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί για να ενσωματώσουν επιτυχώς τη μεθοδολογία STEM & την Εκπαιδευτική Ρομποτική στο υπάρχον πρόγραμμα σπουδών.

Τα μαθήματα LEGO® Education παρέχουν στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να βιώσουν μαθήματα από την οπτική γωνία ενός μαθητή, να διαχειριστούν την τάξη και να ανακαλύψουν τις καλύτερες πρακτικές ώστε να τις εφαρμόσουν. Τα μαθήματα υποστηρίζουν τις τρέχουσες ανάγκες κατάρτισης και πιστοποίησης. Καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

LEGO® Education Academy - Διερευνητική Μάθηση

Διάλεξε την εκπαίδευση που χρειάζεσαι:

Δίνουμε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση και να νιώθουν αυτοπεποίθηση λέγοντας «Κατανοώ την αξία της χρήσης του εκπαιδευτικού υλικού στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μπορώ εύκολα να  εφαρμόσω τεχνικές του μέλλοντος στην καθημερινή μου διδασκαλία, όπως επίσης και με διαρκή εκπαίδευση να εξελιχθώ σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό όπως οι εκπαιδευτές μου».

Επιλέγω LEGO® Education Academy

  • Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς
  • Project προσαρμοσμένα και δοκιμασμένα στο Ελληνικό πρόγραμμα σπουδών
  • Μπορείς να διευρύνεις και να αναβαθμίσεις τις εκπαιδευτικές σου υπηρεσίες
  • Εκπαίδευση για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής από Ολυμπιονίκες του WRO
  • Απευθείας διεθνής πιστοποίηση από τη LEGO Education Academy

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει

  • Δραστηριότητες Hands-on στα πρώτα 10’
  • Θεωρία και συζήτηση
  • Project άμεσα συνδεδεμένα με το πρόγραμμα σπουδών
  • Δημιουργία σχεδίων μαθήματος
  • Ηλεκτρονικά σχέδια μαθήματος στα Ελληνικά

LEGO® Education Academy - Ελλάδα

LEGO® Education Academy - Διερευνητική Μάθηση
Ο Παναγιώτης Βέρρας είναι πτυχιούχος Μηχανικός Η/Υ με παιδαγωγική επάρκεια και μεταπτυχιακό στα Πολυμέσα (ΜΑ). Εξειδικεύεται στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής, εστιάζοντας στις μικρότερες ηλικίες και ειδικότερα στην αλληλεπίδραση των παιδιών με προγραμματιστικά περιβάλλοντα.
Έχει πολυετή εμπειρία σε προγραμματισμό συστημάτων ενώ συμμετέχει στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Επί σειρά ετών διδάσκει μικρούς μαθητές Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσω της μεθοδολογίας STEM, ενώ τα τελευταία έτη προπονεί μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Έχει σειρά σημαντικών διακρίσεων, ενώ το 2017 κατέλαβε με την ομάδα του την τρίτη θέση στην κατηγορία Open, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (WRO) που πραγματοποιήθηκε στην Κόστα Ρίκα, καθιστώντας τους Ολυμπιονίκες. Αποτελεί τον επιστημονικό υπεύθυνο του STEM Education Πάτρας ενώ παράλληλα διεξάγει webinars και workshops για την εκπαίδευση προπονητών και εκπαιδευτικών, μεταφέροντας τεχνογνωσία και γενικότερα βέλτιστων πρακτικών υλοποίησης έργων, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές των διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

LEGO® Education Academy - Κύπρος

LEGO® Education Academy - Διερευνητική Μάθηση

Ο Dr. Perikles Cheng είναι καθηγητής Πληροφορικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με Διδακτορικό Δίπλωμα στην Τεχνολογία της Πληροφορικής και εξειδίκευση στη χρήση των ρομπότ στην εκπαίδευση.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση μαθητών και ενηλίκων στην εκπαιδευτική ρομποτική με χρήση των εκπαιδευτικών λύσεων της LEGO Education.Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση μαθητών και ενηλίκων στην εκπαιδευτική ρομποτική με χρήση των εκπαιδευτικών λύσεων της LEGO Education. Ο Δρ. Cheng έχει διδάξει μαθητές στο δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και πανεπιστήμιο και έχει λάβει μέρος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς σε όλες τις βαθμίδες. Έχει επίσης διδάξει εκπαιδευτικούς στην χρήση ρομποτικής στα σχολεία και είναι κεντρικό στέλεχος των πιο μεγάλων διοργανώσεων ρομποτικής στην Κύπρο.