Πιστοποιημένα Εκπαιδευτικά  Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και για όσους ενδιαφέρονται για την εκπαιδευτική ρομποτική και τη μεθοδολογία STEM.

Η LEGO Education σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια MIT, Tufts και Carnegie Mellon έχει αναπτύξει πιστοποιημένα εκπαιδευτικά σεμινάρια με σκοπό την χρήση των εκπαιδευτικών πακέτων της στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι εκπαιδευόμενοι θα κατανοήσουν πώς να χρησιμοποιήσουν τα εκπαιδευτικά πακέτα με σκοπό να διδάξουν την εκπαιδευτική ρομποτική και τη μέθοδο STEM.

Σε Ελλάδα και Κύπρο η πιστοποιημένη εκπαίδευση παρέχεται από Ολυμπιονίκες εκπαιδευτικούς, με πολυετή εμπειρία στην εκπαιδευτική ρομποτική και τη διδασκαλία STEM στα κέντρα STEM Education  και φυσικά με την πιστοποίηση της LEGO Education Academy.

Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί της Διερευνητικής Μάθησης θα σε διδάξουν όσα χρειάζεται να γνωρίσεις για το STEM, την Εκπαιδευτική Ρομποτική και την εισαγωγή αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με το LEGO Education Academy θα διδαχθείς τις μεθόδους διδασκαλίας του αύριο που θα απογειώσουν την καριέρα σου.

Θα κατανοήσετε τις φυσικές επιστήμες, ξεκινώντας από το θεμελιώδες κεφάλαιο των Απλών Μηχανών, το οποίο δεν διδάσκεται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών. Καλύπτονται όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Κάθε βαθμίδα εκπαιδεύεται στο αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό, στον τρόπο χρήσης του προϊόντος και της εισαγωγής του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δίνουμε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση και να νιώθουν αυτοπεποίθηση λέγοντας «Κατανοώ την αξία της χρήσης του εκπαιδευτικού υλικού στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μπορώ εύκολα να  εφαρμόσω τεχνικές του μέλλοντος στην καθημερινή μου διδασκαλία, όπως επίσης και με διαρκή εκπαίδευση να εξελιχθώ σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό όπως οι εκπαιδευτές μου».

LEGO Education Academy - Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Βέρρας είναι πτυχιούχος Μηχανικός Η/Υ με παιδαγωγική επάρκεια και μεταπτυχιακό στα Πολυμέσα (ΜΑ). Εξειδικεύεται στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής, εστιάζοντας στις μικρότερες ηλικίες και ειδικότερα στην αλληλεπίδραση των παιδιών με προγραμματιστικά περιβάλλοντα.
Έχει πολυετή εμπειρία σε προγραμματισμό συστημάτων ενώ συμμετέχει στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Επί σειρά ετών διδάσκει μικρούς μαθητές Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσω της μεθοδολογίας STEM, ενώ τα τελευταία έτη προπονεί μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Έχει σειρά σημαντικών διακρίσεων, ενώ το 2017 κατέλαβε με την ομάδα του την τρίτη θέση στην κατηγορία Open, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (WRO) που πραγματοποιήθηκε στην Κόστα Ρίκα, καθιστώντας τους Ολυμπιονίκες. Αποτελεί τον επιστημονικό υπεύθυνο του STEM Education Πάτρας ενώ παράλληλα διεξάγει webinars και workshops για την εκπαίδευση προπονητών και εκπαιδευτικών, μεταφέροντας τεχνογνωσία και γενικότερα βέλτιστων πρακτικών υλοποίησης έργων, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές των διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

LEGO Education Academy - Κύπρος

Ο Δρ. Περικλής Cheng είναι καθηγητής Πληροφορικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με Διδακτορικό Δίπλωμα στην Τεχνολογία της Πληροφορικής και εξειδίκευση στη χρήση των ρομπότ στην εκπαίδευση.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση μαθητών και ενηλίκων στην εκπαιδευτική ρομποτική με χρήση των εκπαιδευτικών λύσεων της LEGO Education.Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση μαθητών και ενηλίκων στην εκπαιδευτική ρομποτική με χρήση των εκπαιδευτικών λύσεων της LEGO Education. Ο Δρ. Cheng έχει διδάξει μαθητές στο δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και πανεπιστήμιο και έχει λάβει μέρος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς σε όλες τις βαθμίδες. Έχει επίσης διδάξει εκπαιδευτικούς στην χρήση ρομποτικής στα σχολεία και είναι κεντρικό στέλεχος των πιο μεγάλων διοργανώσεων ρομποτικής στην Κύπρο.

Επιλέγω LEGO Education Academy

  • Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς
  • Project προσαρμοσμένα και δοκιμασμένα στο Ελληνικό πρόγραμμα σπουδών
  • Μπορείς να διευρύνεις και να αναβαθμίσεις τις εκπαιδευτικές σου υπηρεσίες
  • Εκπαίδευση για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής από Ολυμπιονίκες του WRO
  • Απευθείας διεθνής πιστοποίηση από τη LEGO Education Academy

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει

  • Δραστηριότητες Hands-on στα πρώτα 10’
  • Θεωρία και συζήτηση
  • Project άμεσα συνδεδεμένα με το πρόγραμμα σπουδών
  • Δημιουργία σχεδίων μαθήματος
  • Ηλεκτρονικά σχέδια μαθήματος στα Ελληνικά