Microscience

Μία από τις πιο άμεσες μεθόδους που επιτρέπουν σε σχολεία και μαθητές να γνωρίσουν την «επιστήμη» είναι αυτή που κάνει χρήση των πακέτων Microscience.  Αυτή η πρακτική μέθοδος ενασχόλησης με την επιστήμη αποτελεί μέρος μιάς πρωτοβουλίας της UNESCO με την ονομασία: the UNESCO Global Microscience Experiments Project, με κέντρα που βρίσκονται σε χώρες όπως η Νότιος Αφρική, το Καμερούν και η Νορβηγία.

Η επαφή  με αυτό το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήται μέσω ενός εισαγωγικού εργαστηρίου το οποίο έχει λάβει χώρα σε 80 χώρες έως σήμερα. Ένας αριθμός πακέτων προσφέρονται δωρεάν στο ινστιτούτο που φιλοξενεί το εργαστήριο, με την επιλογή να γίνει παραγγελία περισσότερων πακέτων αν κάτι τέτοιο κρίνεται αναγκαίο.

Ένας άλλος βασικός στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, από την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι τα πακέτα αυτά καλύπτουν την επιστημονική εκπαίδευση από το βασικό μέχρι και το πιο προχωρημένο επίπεδο, ενώ συνοδεύονται από οδηγίες που περιγράφουν όλες τις πιθανές χρήσεις τους.

Η προσέγγιση αυτή της «Μικροεπιστήμης» προσφέρει, τόσο σε αναπτυσσόμενες, όσο και σε ανεπτυγμένες χώρες καινούργια εκπαιδευτικά εργαλεία. Το πρόγραμμα συνεισφέρει στην ανάπτυξη ικανοτήτων ακόμα και σε περιοχές που δεν υπάρχουν εργαστηριακές υποδομές. Οι πειραματικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε μικρή κλίμακα καλύπτουν οτιδήποτε είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, από τον διαχωρισμό  των στοιχείων των μειγμάτων, έως την μέτρηση των αντιδράσεων των χημικών στοιχείων.

Το παγκόσμιο αυτό πρόγραμμα «Μικροεκπαίδευσης» αποτελεί μια πρακτική, άμεση και διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, αλλά και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης να έρθουν σε επαφή στην πράξη με τον κόσμο της φυσικής, της χημείας και της βιολογίας, χρησιμοποιώντας πακέτα που έρχονται μαζί με οδηγίες που περιγράφουν όλα τα επιστημονικά πειράματα. Αυτά τα πακέτα αποτελούν στην πραγματικότητα ολοκληρωμένα μικρά εργαστήρια. Είναι αποδοτικά σε συνάρτηση με την τιμή τους και παράλληλα απολύτως ασφαλή για τους μαθητές αφού δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν ποτέ τίποτα περισσότερο πέρα από μία-δύο σταγόνες χημικών ουσιών για τα πειράματά τους.

Οι ευρύτεροι στόχοι του προγράμματος είναι:

• Η προώθηση στην πράξη των θετικών επιστημών, μέσω της χρήσης της «Μικροεπιστήμης» ως εργαλείου στα χέρια των διαμορφωτών της εκπαιδευτικής πολιτικής.

• Να βελτιώσει τα επιστημονικά προγράμματα σπουδών συμπεριλαμβάνοντας πρακτικές δοκιμασίες και πειράματα για την καλύτερη κατανόηση των θετικών επιστημών.

• Να αυξήσει το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για τις επιστήμες όπως και το να συμβάλλει στην ανάπτυξη επιστημονικών γνώσεων και στην επιλογή μιας καριέρας στον τομέα των φυσικών επιστημών.

• Να συμβάλλει στην ανάπτυξη ικανοτήτων στις θετικές επιστήμες, να βελτιώσει τον επιστημονικό τρόπο σκέψης καθώς και την διάθεση για πειραματισμό στους μαθητές.

Εκπαιδευτικό υλικό

Προχωρημένο Σετ Μικροχημείας ,

Προχωρημένο Σετ Μικροχημείας Το προχωρημένο σετ μικροχημείας περιέχει όλο τον εξοπλισμό (hardware) που χρειάζεται για να πραγματοποιήσετε τα πειράματα που περιγράφονται στο βασικό σετ και επιπλέον μπορείτε να πραγματοποιήσετε και τα παρακάτω πειράματα: Αναγωγή του οξειδίου του χαλκού Ημιστοιχείο ψευδαργύρου/χαλκού Στοιχεία Ουσίες και μίγματα Αγωγιμότητα και pH οξέων όξινων και βασικών διαλυμάτων Παρασκευή οξυγόνου και […]

Learn More
305040
Βασικό Σετ Μικροχημείας

26,90 33,36 με ΦΠΑ

Βασικό Σετ Μικροχημείας ,

Το πακέτο αυτό περιέχει υλικά μικροκλίμακας που σας επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε περισσότερα από 100 πειράματα χημείας που κανονικά θα χρειαζόντουσαν πολύπλοκές και δύσχρηστες εργαστηριακές συσκευές. Θέματα που μπορείτε να καλύψετε με αυτό το σετ είναι: Χημικό ισοζύγιο Χημεία οξέων –βάσεων Βαθμός αντίδρασης Στοιχειομετρία Αντιδράσεις μετάλλων και διαλυμάτων των αλάτων τους Αλλαγές στην ενθαλπία Δραστικότητα μιας […]

Learn More
305020
Already Sold: 1 Available: 5
Μικροβιολογία – Βασικό Κιτ ΜικροΒιολογίας , ,

Μικροβιολογία – Βασικό Κιτ ΜικροΒιολογίας Με το Βασικό Κιτ ΜικροΒιολογίας μπορείτε να πραγματοποιήσετε διάφορα πειράματα μικροχημείας όπως: Ανάλυση τροφών Καλλιέργεια βακτηρίων Ρόλος ενζύμων Λιπίδια Πρωτεΐνες Φωτοσύνθεση Αναπνοή Φυτά & Νερό, Όσμωση Το κιτ περιλαμβάνει: 1x Comboplate 3x Filter Paper 4.8cm 1x Forceps 2x Funnel 1x Gas Lid 1 1x Gal Lid 2 1x Glass Rod […]

Learn More
202010
Παγκόσμιο Πείραμα νερού – (Resource KIT) ,

Παγκόσμιο Πείραμα νερού – (Resource KIT) Το κιτ Σχολείου για το παγκόσμιο πείραμα νερού περιέχει τα υλικά που θα χειριστεί ο δάσκαλος – καθηγητής του οποίου οι μαθητές θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πείραμα νερού. Είναι τα υλικά που θα προετοιμάσει και θα μοιράσει στους μαθητές για την πραγματοποίηση των πειραμάτων. Συγκεκριμένα περιέχει: Θειικό χαλκό Υποχλωριώδες ασβέστιο […]

Learn More
303020
Ερευνώ και Ανακαλύπτω Κιτ Φυσικών Επιστημών ,

Πραγματοποιήστε 103 δραστηριότητες – πειράματα υπερκαλύπτοντας την ύλη του «Ερευνώ και Ανακαλύπτω» της Ε’ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικού.

Learn More
999300